Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen definitief in maart 2020 de musical ‘Aida’ op de planken in de Theaterbakkerheij, Gouda. Met een succesvolle crowdfundingsactie is het mogelijk geworden om alle voorstellingen met een live orkest te spelen. Niets staat nu meer in de weg, dus de kaartverkoop voor de voorstellingen is gestart.

Crowdfunding 142%

Pepijn Jehee: “142 procent!?! Wie had dat gedacht? Nou wij niet. Wij is in dit geval Frank Keizer (de man waarmee ik Aida produceer) en ik. We hebben nu 3 keer gerepeteerd en wat wordt het gaaf. En wat gebeuren er veel dingen op dit moment. Een eerste promo optreden, deze crowdfunding, toffe decor en kleding ideeën. Ik kan het bijna niet bevatten en knijp mezelf bijna elke dag.”

Extra voorstellingen met live orkest dankzij succes crowdfunding.

Doordat de crowdfunding een groot succes was, kunnen wij bekendmaken dat wij nu 3 shows zullen gaan spelen. Namelijk op vrijdag 13 maart om 20.00 uur, zaterdag 14 maart om 20.00 uur en zondag 15 maart om 14.00 uur. Voor de shows op vrijdag en zaterdag zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop is per direct van start via https://shop.jeheevertelt.nl. De voorstellingen worden gespeeld in ‘de Theaterbakkerheij’ aan de Gouderaksedijk te Gouda. Een zeer passende locatie die podium biedt aan talent uit de regio. De voorstelling wordt voorzien van een eigentijds decor en passende kostuums. De muziek zal ten gehore gebracht worden door een liveband, die het geheel zal ondersteunen.

Waarom je deze voorstelling gezien moet hebben

Voor deze voorstelling is een zeer getalenteerde cast samengesteld. De rol van Aida zal worden vertolkt door Merle van der Steen. Zij heeft een ruime ervaring in het musicalvak, waaronder recentelijk de hoofdrol in Jeanne ‘d Arc van Storytellers. Pepijn: “ze is een zeer talentvolle actrice die je met haar spel en stem zal raken in je hart. Ze is voor mij een gedroomde Aida’. Radames zal worden gespeeld door Joost Naaijen. Hij heeft ook veel hoofdrollen op zijn naam staan, zowel bij Theatergroep Spot als Storytellers. Bij de laatste speelde hij de mannelijke hoofdrol in The Pirate Queen.  “Een stevige acteur die samen met Merle een prachtig liefdespaar vormt”, aldus Pepijn. Valerie van Krimpen maakt het trio van hoofdrollen compleet. Zij speelt de rol van Amneris.  Na haar opleiding aan Frank Sanders Academy heeft ze diverse rollen gespeeld voor Efteling Theater en actief als stem-acteur. Pepijn: “Valerie heeft een dijk van een stem en een mooie uitstraling. Ze past perfect in het plaatje van Amneris die in eerste instantie de buitenkant belangrijk vindt, maar dan ook zichzelf ontdekt. Een mooie ontwikkeling die Valerie prachtig kan neerzetten”. Pepijn: ‘Daarnaast bestaat de cast uit nog 12 getalenteerde leden die ensemble en bijrollen vervullen. We hebben pas een paar keer gerepeteerd en daarbij heb  ik al diverse kippenvelmomentjes gehad. Ik ben nu al super trots op het resultaat dat de cast weet neer te zetten. Het wordt echt een schitterende voorstelling met live muziek. Dat zie je tegenwoordig niet meer overal. Het script en de arrangementen zijn op zich al een parel, maar met deze hoofdrolspelers komen de emoties echt bij je binnen.’

Over Aida

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.