Wie kent ze niet? K3 is de droomgroep voor veel kinderen. Deze succesvolle groep treedt al 17 jaar in België en Nederland op en wie is er niet mee opgegroeid. Na de zoektocht naar de nieuwe K3 en de verkiezing van de nieuwe K3 zijn daar dan Hanne, Klaasje en Marthe die Kristel, Karen en Josje moeten gaan vervangen. Geen eenvoudige opgave als je ziet hoe de aanwezige kinderen uitbundig reageren op hun idolen.

Wat opvalt zijn ook de aanwezige twintigers die opgegroeid zijn met K3 en nu nog even de gelegenheid aangrijpen om nog een keer te komen kijken en luisteren. Het resulteerde zelfs één maal in een lange staande ovatie die Karen, Kristel en Josje kippenvel gaven. Op de vraag waarom die fans zo trouw blijven, antwoord Kristel; wij zijn blij dat onze fans steeds weer komen kijken luisteren. Het geheim? Een goed liedje.

Door middel van het magische K3-hart kijken Christel, Karen en Josje nog een keer terug om daarna het stokje door te geven aan hun opvolgsters. Hoewel Karen haar stem niet helemaal meer in tune is, is de show weer vanouds en eigenlijk merk je hoe speciaal de show voor de oude K3 leden is aangezien ze zonder enige vorm van zenuwen en heel erg relaxed de voorstelling spelen. Nog een keer alles willen geven en zich nog even willen wentelen in de liefde voor hen van de aanwezige kinderen. Alle oude hits zoals “Oma aan de top”, “K3 Loves you”, “Mamasé”, “Alle kleuren” en nog vele andere nummers. Voor kinderen maar ook hun ouders een feest der herkenning waarbij de kinderen nauwelijks stil kunnen blijven zitten.

IMG 0358 2

De show zit goed in elkaar en alle kinderen zingen gevraagd maar ook spontaan luidkeels mee waarbij ook veel ouders mee doen. Het feestje is na 1,5 uur afgelopen waarna ouders en kinderen tevreden naar huis gaan gezien de enthousiaste reacties van veel kinderen.

k3 1

De tournee is inmiddels verlengd tot en met mei 2016 waarbij het avontuur van Kristel, Karen en Josje bij K3 zal eindigen.  Ze zullen zeker op een andere wijze verder gaan.  Josje heeft inmiddels alweer heeft geschitterd in de musical Wicky de Viking als roversvrouw en Karen zal ook TV te zien zijn. Kristel blijft betrokken bij de nieuwe K3. Hanne, Klaasje en Marthe lieten deze show met veel enthousiasme zien dat ze klaar zijn om K3 verder voort te zetten en de dames staan te trappelen om naast de show ook de andere activiteiten van K3 weer op te pakken.

Meer nieuws over de show vindt u op http://tickets.studio100.be/show/k3-k3-show-de-afscheidstour-van-karen-kristel-en-josje-vlaanderen

Klik hier voor de fotoreportage.

Foto’s: Jeanne Rutgers
Verslag en video: Rob de Haan