In het Polanentheater speelt alleen vandaag nog de voorstelling K.A.K. van Hilke Bierman en Gerben Grimmius. Een voorstelling over dagelijkse dingen in een speciaal jasje gemaakt door beide acteurs, met begeleiding van Alberto Klein Goldewijk en regie van Arthur Roffelsen.

K.A.K. is een persoonlijke voorstelling van Hilke en Gerben maar met een mooie dosis humor en hilariteit zoals je eigenlijk mag verwachten van beide acteurs. In een notendop: Een programma met liedjes en conferences over het leven, dromen, frustraties, dood en geluk.

Bij binnenkomst staan Gerben en Hilke klaar om het aanwezige publiek te verwelkomen en naar hun plaats te begeleiden. Beiden winden geen doekjes om hun eigen verhaal en betrekken het publiek er regelmatig in. Hilke is moeder van twee dochters, getrouwd en viert haar vakanties op de camping. Gerben is single, houdt van uitgaan en is actief op Grinder . Gerben is jaloers op Hilke maar Hilke ziet het leven van een single en constant uitgaan ook wel zitten. Terwijl zij hun ervaringen met elkaar uitwisselen houden zij niet alleen zichzelf een spiegel voor maar ook het publiek.

KAK Hilke en Gerben 30

Mensen die denken dat het alleen musical is dat de klok slaat, hebben het mis. Beiden laten zien dat komische timing en eigen inbreng hen in het bloed zitten en bewijzen dat deze voorstelling zeker geschikt is voor het theater en een langere speelperiode verdient. Door drukte van beide (Hilke in Sky en Gerben vertrekt naar Oostenrijk) was helaas het alleen maar mogelijk deze twee voorstellingen te spelen.

KAK Hilke en Gerben 62

Naast een mooi gevoel voor humor hebben beiden schitterende stemmen waarbij ze zich tijdens de show dan ook weer niet al te serieus nemen. De chemie tussen Gerben en Hilke en de tegenstellingen maken deze voorstelling intrigerend en ook zeker herkenbaar. Wat ontstaat is een mooie komische avond waarbij Hilke en Gerben absurde momenten afwisselen met hun persoonlijke verhalen. 

Nieuwsgierig? U kunt vanavond nog naar het Polanentheater om naar dit pareltje te kijken en te luisteren.

Meer informatie op www.polanentheater.nl

Klik hier voor de fotoreportage door Peggy de Haan.