Bij Just Once in 2012 werd 16.000 euro opgehaald voor Stichting Amal, het goede doel dat kansarme meisjes in Somalie een vakopleiding biedt als start van hun toekomst, en dat vroeg natuurlijk om een vervolg. In 2014 is het eindelijk zo ver, Just Once Again. Deze editie vol musicaltalent haalde maar liefst 18.000 euro op!

De avond werd prachtig geopend door Gitty Pregers en initiatiefnemers Jasper Taconis en Nicky van der Kuyp met het nummer Alles ademt en leeft uit The Lion King. En dat het een levendige avond werd, bleek al snel. Het concert was opgedeeld in verschillende blokken met hun eigen thema, zo was er een musicalblok en een blok met nummers van Nederlandse bodem, Nicky en Jasper namen verschillende nummers voor hun rekening en praatten de onderdelen samen met side kick Joey Ferre aan elkaar.

Naast Nicky, Jasper en Joey stonden o.a. Linda Wagenmakers, Nurlaila Karim, John Vooijs, Laura Vlasblom Joke de Kruijf, Tony Neef, Brigitte Nijman, Stanley Burleson, Antje Monteiro en winnaars van Beat the Best Martin van Bentem en Mariëlle Constancia, op het podium. De muzikale ondersteuning stond onder leiding van Marco Braam en de zang werd ondersteund door Gitty Pregers, Jeaninne La Rose, Silvany La Croes en het Dutch Event Choir.

Just Once Again-1

Hoogtepunten van de avond waren er volop, zo bracht Nicky van der Kuyp een overtuigende Amy Winehouse medley compleet met dronken loopje, danste Stanley Burleson tijdens Mr. Bojangles de sterren van de hemel, knalde Jasper Taconis er een topversie van Songfestivalhit Rise like a Phoenix uit waar Conchita Wurst nog wat van kan leren en werd Marielle Constancia rondgeslingerd en gelift door Martin van Bentem alsof het niets is. In een spectaculaire finale sloot Nurlaila Karim de avond swingend af met een aantal hits van Tina Turner, weergaloos!

Just Once Again-2

Just Once Again was een fijne, charmante, sympathieke avond met het beste talent uit musicalland waardoor het ontbreken van een aantal artiesten die wel op de flyer stonden niet eens opviel. Technisch gezien zag alles er gelikt uit en ook de styling was perfect verzorgd. Dit is zo’n avond waarvan je hoopt dat er nog vele volgen, en als het aan ons ligt kan een editie in 2015 niet uitblijven.

Just Once Again-5

De gehele opbrengst van Just Once Again gaat naar vakopleidingen aan kansarme jongeren, vooral meisjes in Somalië. Onderwijs als basis voor een betere toekomst. Stichting Amal kent geen strijkstok, elke euro gaat direct naar onderwijs! Meer weten? Kijk op www.stichtingamal.com

Verslag Nicky Ebbeng
Foto’s Peggy de Haan
Video Rob de Haan

De fotoreportage staat hier.

Lees ook: Alle grote musicalsterren samen op het toneel voor “Just Once Again”.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.