OpusOne bestaat dit jaar 25 jaar en de producent besloot de musical Jungle Book opnieuw uit te brengen. Gisteren was de première in de schouwburg van Amstelveen.

De opzet van de originele versie van Jungle Book was met veel dans en niet meer van deze tijd en dus werd het tijd voor een update. Jungle Book kent nu veel meer gespeelde scenes en liedjes en daarnaast is het decor uitgerust met een hoge boom en projecties op de achtergrond en speelt de cast in mooie kleding die passen in de omgeving van de jungle.

Iedereen kent het spannende verhaal Mowgli van Rudyard Kipling dat diverse malen verfilmd is waarbij de Disney versie door elk kind wel gezien is. Mowgli is door zijn ouders achter gelaten in de jungle tijdens een aanval van Shere Khan de tijger die zijn vader dood en zijn moeder op de vlucht doet slaan. Mowgli wordt opgevangen door de wolven en wordt een van hen tot hij volwassen wordt en de wolvengroep moet verlaten. Beschermd door Bagheera en Baloe, die hem wegwijs willen maken in de jungle, gaat Mowgli zijn eigen weg. Mowgli spreekt de taal van de dieren en baant zich een weg door de jungle. De jungle die vele dieren en vele geheimen in zich draagt. Hoe zal de strijd aflopen met Shere Khan die het op Mowgli gemunt heeft? Blijft hij in de Jungle of keert hij terug naar de mensen?

Jungle Book premiere-25

In deze gloednieuwe versie van Jungle Book kan het hele gezin dit allemaal meemaken. De voorstelling zit vol met mooie en beestachtige kostuums, kleurrijke decors en Bollywood choreografieën van de hand van Chiara Re.

De cast bestaat uit ervaren acteurs zoals Fred Butter in de komische rol van Baloe die hij met veel overtuiging speelde en tot veel gelach bij het publiek leidde. Roberto de Groot in de rol van donkere en katachtige Bagheera die naast de rol van verteller ook een belangrijke rol speelt in het leven van Mowgli. Roberto past deze rol als een handschoen en is met zijn lengte en souplesse deze zwarte panter.

Jungle Book premiere-22

De rol van Mowgli wordt met verve gespeeld door Simon Mual. Deze student van Rijn en IJssel pakt de mooie choreografie met beide handen aan en steelt de show. Ondanks dat hij geen musicaltheater gestudeerd heeft, pakt hij ook die draad op. De rol van Indra, de dochter van de stamoudste wordt vertolkt door Chiara Re, die daarnaast verantwoordelijk was voor alle choreografieën. Met veel gevoel speelt ze deze rol en de klik met Simon (Mowgli) is duidelijk zichtbaar. Met name in hun dans.

Jungle Book premiere-36

Het ensemble bestaat uit studenten van de Nederlandse Musical Academie, Nick Burkum, Mascha Elias, Vera Wildebeest en Claire Snakkers, en een afgestudeerde student van MBO Fast Track Dance, Noëlle-Joy Kruidbos. Het ensemble speelt een belangrijke rol omdat ze allemaal toch een karakter spelen die van essentieel belang zijn voor deze musicals zoals de witte Cobra, Ka de slang, Chill de vogel, Akela de Wolf en Messua de moeder van Mogli die mooi worden neergezet en dat in een relatief korte tijd. Een prestatie die gisteren beloond werd met een daverend applaus.

De show zal door heel Nederland trekken. Het speelschema vindt u hier. Klik op de banner van Jungle Book links voor meer informatie.

Makers
Frans Schraven – regie
John Yost – originele script
Christiaan Nannen – bewerking script
Coot van Doesburgh – teksten
Ton Scherpenzeel – muziek
Chiara Re – choreografie
Martin Bakker – decor
Mija Stik – kostuums
Selene Lentjes – kap & grime
Benno Barends – licht

Klik hier voor de fotoreportage

Lees ook:
OpusOne presenteert Jungle Book
OpusOne brengt Bollywood-musical Jungle Book