Wat nou als het leven een musical was? Op die vraag zoekt meester Koen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Julia, een antwoord. Tijdens zijn zoektocht valt hij als een blok voor Julia, zijn nieuw buurvrouw. Koen is ten einde raad maar gelukkig staan zijn vrienden en kinderen uit de klas hem bij! Een film vol humor, romantiek, heerlijke muziek en voor jong en oud!

Nijmeegse filmmaker Frits Tutuarima (24 jaar) begon vier jaar geleden met het idee van een (low-budget) musicalfilm. Inmiddels is het team uitgegroeid tot 15 crewleden en een cast van 30 personen in de leeftijd van 9 tot 30 jaar! “Mijn eigen ‘kindje’ Julia vorm zien krijgen en heel veel enthousiaste reacties mogen ontvangen, is een droom die uitkomt. Samen maken wij Julia tot een succes!”

Schrijver en componist Quirijn van den Berk (43 jaar) uit Grave is ook enthousiast over Julia: “Verfrissend, de combi die het enthousiaste team achter Julia zoekt tussen te gekke beelden, en een keur aan musicalfacetten. Dat dan ook nog doorspekken met een tikkeltje levenswijsheid betekent: succes verzekerd! Ik ben er trots op dat mijn muziek er straks ook één van de bouwstenen van mag zijn.’’

Om 40-45 tot een succes te brengen is er financiële steun nodig. Daarvoor heeft het team een crowdfunding pagina opgestart. Frits: “Er komt veel bij kijken als je een film maakt, en zeker een musical-film, hier hebben wij budget voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan de huur van locaties, reiskostenvergoeding, apparatuur, make-up en kleding.’’ Het is en blijft een low-budget film maar met u donatie kunnen wij deze film tot een hoger niveau tillen! ‘‘En er zijn te gekke tegenprestaties!’’aldus regieassistent en choreografe Marjolein van Haren (25 jaar).

Steun dit project door te doneren via https://www.voordekunst.nl/projecten/6843-julia of bekijk de website www.juliadefilm.nl