Na ‘Achtste-groepers huilen niet’, nu ‘Oorlogsgeheimen’. ‘Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen… ‘(uit Oorlogsgeheimen, het boek van Jacques Vriens).

Vanaf januari 2013 reist de musical Oorlogsgeheimen langs theaters en scholen door heel Nederland. Oorlogsgeheimen is de tweede voorstelling van Van Engelenburg Theaterproducties naar een boek van Jacques Vriens. Eerder maakten zij de musical Achtste-groepers huilen niet: een ‘klein en intiem meesterwerk’ (aldus de pers) over het stoere meisje Akkie dat plotseling ernstig ziek wordt. Achtste-groepers huilen niet ontving daarvoor de Musicalworld Award 2011 voor Beste Jeugdvoorstelling.

De samenstelling van het team Oorlogsgeheimen:

Spel: Theun Plantinga en Ida van Dril

Regie: Pepijn Cladder

Muziek: Arthur Umbgrove

Script: Tom Sijtsma

Illustratie: Gerrie Hondius

Decor: Elze van den Akker

Producent: Van Engelenburg Theaterproducties

Van Engelenburg Theaterproducties start het seizoen met een jubileum. 2012 is namelijk het jaar dat Van Engelenburg zijn 15-jarig bestaan viert. Wat begon op een studentenkamer is onder leiding van Henrike van Engelenburg uitgegroeid tot een mooi impresariaat en theaterproductie bedrijf in Haarlem waar artiesten en medewerkers samen mooie voorstellingen maken. Iets om trots op te zijn!

Van Engelenburg Theaterproducties (1997) stimuleert artistieke, maatschappelijk betrokken en/of educatieve projecten. Idealisme geeft het werk van Van Engelenburg . Producent Henrike van Engelenburg maakte eerder jeugd- en jongerenvoorstellingen waaronder ‘De Kleine Kapitein’, ‘Lastige Lijven’, ‘De Zandtovenaar in Afrika’, ‘Achtste-groepers huilen niet’ en dit seizoen ‘Oorlogsgeheimen’. Als uitvoerend producent was zij afgelopen seizoen betrokken bij de kaskraker ‘De Koningin van Paramaribo’ en ‘Nightmare, de horrormusical’ i.s.m. Dick van den Heuvel en Fons Merkies.