Ida van Dril speelde samen met Michiel Schreuders vandaag haar premièrevoorstelling van de familievoorstelling “Joris en de Draak”. Iedereen die de voorstelling “Oma’s Oma” en ook de voorstelling “Oorlogsgeheimen” heeft gezien, weet dat Ida van Dril synoniem staat voor het vertellen van mooie verhalen. De kracht van Ida van Dril is dat zij de kunst van verhalen vertellen tot in de puntjes beheerst in een zeldzame stijl die je niet vaak ziet.

Ida van Dril, Michiel Schreuders en regisseur Fred Delfgauw zijn er in geslaagd om van “Joris en de Draak” een familievoorstelling te maken waar alles in zit. Humor, voor werkelijk iedereen, en een spannende verhaallijn die voor deze gelegenheid verrijkt is met moderne muzikale ingrediënten staan centraal in deze voorstelling. De muziek wordt verzorgd door Michiel Schreuders, die in deze voorstelling de broer van Ida speelt.

In de voorstelling wordt het verhaal verteld van Joris en de Draak, het eeuwenoude verhaal. Een stad werd door een draak getiranniseerd. De draak kreeg elke dag twee schapen om op te eten, zodat hij zich rustig zou houden. Als de laatste schapen op zijn, eist de draak dat er elke dag een kind wordt geofferd. De koning geeft toe maar Joris heeft een idee om dit te stoppen.

Nadat Ida en Michiel zichzelf hebben voorgesteld nemen ze het publiek mee in hun verhaal. Met behulp van de pop Appie vertellen Michiel en Ida het verhaal van “Joris en de draak”. Geraffineerd en gebruik makend van klein nuances weten Ida en Michiel iedereen te boeien door een spannende verhaallijn, mooie liedjes en uitgekiend spel. Daarbij gevoegd humor voor jong en oud, met name als de pop Appie zich presenteert. Het is opvallend dat niemand in de zaal zich verveelt of dat het verhaal te eng wordt. Bij een oudere dame voor me, die met haar kleinkind naar deze voorstelling is gekomen, lopen de tranen van het lachen over haar wangen. Kinderen krijgen de kans te reageren in de voorstelling en Ida weet al die reacties perfect in te passen in de voorstelling. Vooraf verzamelt Ida verhalen van kinderen als de zaal volloopt die ze later ook weer gebruikt in de voorstelling. Allemaal kleine elementen die werken gezien de reactie van diverse kinderen als zijn of haar verhaal in de voorstelling genoemd wordt. 

1415 TC Joris en de draak scene1

Het resultaat is een voorstelling waarbij de tijd vliegt en na afloop van de voorstelling de kinderen in een lange rij staan tijdens de “meet and greet”. Diverse kinderen sluiten de knuffel “Appie” in de armen. Dit geeft aan hoe indringend en met de juiste dosis fantasie Ida en Michiel hun verhaal vertellen. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder en zal tot en met 2016 door het land gaan trekken.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.idavandril.nl.

Lees ook:
Spanning bij Oorlogsgeheimen
Ida van Dril speelt Oma’s oma met veel gevoel.
Achtste-groepers huilen niet

Foto: Ida van Dril

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.