De periode na het overlijden van vader Hans Altman uit een Joods gezin is het onderwerp van de eindejaarsvoorstelling van de tweedejaars Frank Sanders Akademie. 

Het decor is eenvoudig. Speciaal voor deze voorstelling is een beweegbare trap gemaakt en wordt er gebruik gemaakt van onthullende projecties van de escapades van de kinderen waarbij de overleden vader het voorbeeld gaf aan zijn kinderen.

Door het overlijden van hun vader, zijn vier broers en zussen gedwongen om naar hun ouderlijk huis terug te keren voor een ‘shiva’, een Joods gebruik waarbij de familie na een begrafenis zeven dagen lang samen in één huis woont om te rouwen. Wat voor invloed heeft dit op de onderlinge verhoudingen binnen de familie? Hoe reageert de buurt op deze terugkomst? In regie van Albert Klein Kranenburg en met muzikale begeleiding van Gerbrand van Kolck & Chloë Elsenaar speelden de studenten hun eindejaarsvoorstelling in het Ostade theater. Mazzeltov is liefde, break-ups, goed geluk, seks, shiva en familie. Genoeg ingrediënten voor een fantastische muzikale drama-komedie. Met name de live muziek van viool en piano gaven een joods tintje aan de voorstelling.

Tweedejaars Mazzeltov 28

Het verhaal is gestoeld op Joodse tradities maar tussendoor wordt er subtiel een zijstapje gemaakt naar de onderlinge problemen van alle kinderen en hun partners. De een heeft last van bindingsangst, de andere zoon wil graag kinderen maar dat lukt niet, de volgende zoon heeft een vrouw die vreemd gaat en de dochter heeft een ongeluk gehad waarbij haar vriend blijvend letsel heeft overgehouden. Al deze gebeurtenissen komen weer boven als de hele familie bij elkaar komt. Vader en moeder zijn ook niet van onbesproken gedrag waarbij moeder daar zelfs een boek over heeft geschreven. Zonder meer een kleurrijke familie.

Tweedejaars Mazzeltov 41

Zowel vocaal als in spel en staging maar ook in een vechtscène tussen twee broers moeten de studenten aan de bak. De voorstelling gaat door de dagen van de Shiva en elke dag komen er wel zaken boven waardoor de relaties binnen de familie nog verder onder druk komen te staan.

Cast: Thomas Alkema, Melle Berendse, Joey Hageman, Robin Hissink, Tessa Jongeleen, Iris de Kock, Marscha Mac Gillavry, Dorine Meijerhof, Jelle Verbogt, Sharon Verdegem en Charlotte Versteeg speelden vandaag hun laatste voorstelling, “Mazzeltov” waarna het derde jaar inclusief solo’s, eindvoorstelling en afstuderen op hen wacht.

Tweedejaars Mazzeltov 43

Voor de fotoreportage klikt u hier

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.