Jonathan Demoor is naast Willemijn Verkaik te zien als dokter Pomatter in de nieuwe musical Waitress. Waitress vertelt het verhaal van Jenna, een serveerster die droomt van wat meer geluk in haar leven en al haar liefde in het bakken van taarten stopt. Wanneer er een nieuwe aantrekkelijke dokter in haar stad arriveert, zet deze haar leven op de kop.
 
Met de steun van haar collega’s overwint Jenna de uitdagingen in haar leven en ontdekt het perfecte recept voor geluk: lachen, liefde en vriendschap. De musical gaat op zaterdag 10 oktober 2020 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en reist langs de grootste Nederlandse theaters. De allereerste kaarten zijn nu te koop, voor het volledige speelschema en de kaartverkoop: www.waitressdemusical.nl.

Jonathan Demoor

Jonathan gaat de rol van dokter Pomatter spelen, hij speelde eerder rollen in onder andere Soldaat van Oranje, Next to Normal, Charley de Musical en is momenteel als hoofdrolspeler te zien in Kinky Boots. Jonathan: ‘Het is een ontzettend interessante rol die ik mag gaan spelen; sympathiek, enigszins neurotisch, onhandig en met een eigenaardig gevoel voor humor. Ik kijk er naar uit om het publiek te zien lachen maar ook stof tot nadenken te geven, want de relatie tussen de dokter en Jenna is nogal ingewikkeld en wie weet zelfs herkenbaar. Ik heb nog niet eerder met Willemijn op het toneel mogen staan. Ik vind haar fantastisch dus ik kan niet wachten!’
 
MediaLane brengt, in samenwerking met de originele Broadway producenten Barry & Fran Weissler en de Theateralliantie, de musical Waitress vanaf september 2020 naar de grootste Nederlandse theaters. De allereerste kaarten voor Waitress zijn nu te koop.

Waitress de musical

De viervoudig voor een Tony Award®-genomineerde hitmusical is tot leven gebracht door een baanbrekend, volledig vrouwelijk creatief team. Met de originele muziek en teksten van de achtvoudig Grammy®-genomineerde Sara Bareilles (‘Love Song’, ‘Brave’) en een script door de veelgeprezen scenarioschrijver Jessie Nelson (I Am Sam). Waitress is een musical gebaseerd op de Amerikaanse gelijknamige film van Adrienne Shelly uit 2007, met Keri Russell in de hoofdrol. Al ruim drie jaar lang is Waitress een doorslaand succes op Broadway en West End. De show toerde door Amerika en Canada en gaat in 2020 in première in Nederland. Met de pakkende liedjes geschreven door Sara Bareilles, een mix van singer / songwriter, blues en pop, heeft de musical de harten van het internationale theaterpubliek veroverd.

Sara Bareilles – Muziek en liedteksten

Sara debuteerde in 2007 met Little Voice en bereikte hiermee in 22 landen over de hele wereld de nummer 1 positie. Sindsdien heeft de internationale ster een bestsellerboek uitgebracht Sounds Like Me – My Life (so far) in Song, en zes studioalbums, waaronder What’s Inside: Songs from Waitress en haar meest recente album: Amidst the Chaos. Voor Waitress ontving ze een Tony Award-nominatie voor Best Original Score, Drama Desk Award-nominaties voor Outstanding Music en Outstanding Lyrics, een Outer Critics Circle Award-nominatie voor Outstanding New Score en een Grammy Award-nominatie voor Beste Musical Theateralbum. In 2017 ontving ze de Women’s Entrepreneurship Day Pioneer Awards voor haar succes in de muziek en haar inzet voor vrouwen in de gehele Verenigde Naties.
 
Daarnaast werd Sara in 2018 genomineerd voor een Emmy in de categorie Outstanding Supporting Actress in a Limited Series or Movie voor haar rol in Jesus Christ Superstar Live!
 
Jessie Nelson – Script
Jessie schreef, regisseerde en produceerde Corrina, Corrina met Whoopi Goldberg en I Am Sam met Sean Penn, die een Academy Award-nominatie ontving voor zijn uitvoering. Onlangs regisseerde ze een aflevering van Larry David’s nieuwste serie Curb Your Enthusiasm en Love the Coopers uit 2015 met in de hoofdrol Diane Keaton en John Goodman. Jessie schrijft momenteel het vervolg op Disney’s immens populaire muzikale fantasie Enchanted, humoristisch genaamd Disenchanted. Ze schreef samen Step Mom en The Story of Us en produceerde Danny Collins met Al Pacino en Annette Bening en Fred Claus met Vince Vaughn. Jessie schreef Alice By Heart samen met Steven Sater en Duncan Sheik, ontwikkeld in The National Theatre. Ze begon haar carrière in het theater in samenwerking met Mabou Mines en The New York Shakespeare Festival. Jessie schreef samen het kinderboek Labracadabra. Ze was artistiek directeur van het Sundance Institute’s Writers Lab.