Jon van Eerd is op zoek naar amateur acteurs die mee willen spelen in zijn nieuwe voorstelling Kunst & Kitsch. De acteur heeft op de site van zijn productiebedrijf Pretparkhuis een vacature geplaatst voor niet-professionele toneelspelers die er altijd al van hebben gedroomd om in een professionele voorstelling te spelen.

Jon van Eerd

Wij bieden u namelijk de kans om samen met Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper, Arie Cupé en Liza van Zeijderveld op het toneel te staan. Voor de voorstelling KUNST & KITSCH zoeken wij enthousiaste (amateur)spelers die het leuk vinden om een of meerdere voorstellingen de rol van toerist op zich te nemen. Natuurlijk zult u vóór de voorstelling zorgvuldig en professioneel ingewerkt worden. Hoeveel voorstellingen u daadwerkelijk wilt of kunt spelen kunt u zelf bepalen. Wij beloven u in ieder geval een bijzonder unieke ervaring! Maakt u onderdeel uit van een toneelgroep? Nog beter! Misschien kan de hele groep deelnemen! Bent u serieus geïnteresseerd? Vul dan het formulier in via link hieronder. Inschrijven kan tot 22 Augustus.

Kunst & Kitsch

Dit bijzonder komische toneelstuk dat speciaal bewerkt werd voor de twee topaktrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper, biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. Het stuk werd door Peter Shaffer (o.a. ‘Amadeus’ en ‘Equus’) geschreven voor Maggie Smith (o.a. bekend van ‘Downton Abbey’ en ‘Harry Potter’). Verder spelen Arie Cupé (advocaat Hans) en Liza van Zeijderveld (secretaresse Merel) mee in deze voorstelling. De spannende combinatie van acteurs maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en komische situaties een unieke voorstelling die u niet mag missen.

Toergids Lavia geeft rondleidingen in Lakenhuys Leyhof, een oersaai landhuis waar weinig spannends over te vertellen is. Als zij zich met haar ongebreidelde fantasie steeds meer vrijheden permitteert ontdekt zij dat haar toehoorders in toenemende mate enthousiast worden. Mieke, de directrice van de Stichting, wordt hiervan op de hoogte gebracht. Zij gaat poolshoogte nemen en is verbijsterd over de onwaarheden en onzin die Lavia verkondigt om de rondleidingen wat smeuïger te maken. Mieke ontslaat haar op staande voet!

Maar Mieke krijgt wroeging en besluit Lavia op te zoeken en hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat, is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.

Amateurspelers die interesse hebben, kunnen zich melden tot en met 22 augustus: https://www.pretpakhuis.nl/figurantenformulier