John Barendsen en Marco de Kramer dromen van theater Carré. Ooit willen ze daar samen staan net als hun grote helden. Na meerdere succesvolle theatershows speelden ze de afgelopen dagen hun derde programma: Dichterbij Carré. Op maar 500 meter afstand van het bekende theater maakten ze een zeer gevarieerd programma. John en Marco studeerden in 2014 af aan de Frank Sanders Academie, daar ontstond hun hechte vriendschap. Samen waren ze o.a. te zien in de kerstshow van Karin Bloemen.

De stemmen van de mannen kleuren mooi samen en ze maken goed gebruik van de ruimte. Er is interactie met het publiek en de prachtigste kleinkunst nummers komen voorbij. Er is echter ook ruimte voor jazz-, pop- en musicalnummers veel met hun eigen interpretaties. Ze werden fantastisch begeleid door een 4-koppige band.  Meteen het weer bewijs dat livemuziek een orkestband nooit kan vervangen. Muzikaal leider en pianist Theo Boddeke, bassist Peter Bergman, drummer Jeroen Molenaar en saxofonist Rob Middelhoven gaven deze avond met hun spel net dat beetje extra om deze avond helemaal te laten slagen. Op een ontspannen manier praten ze de nummers aan elkaar. Julia Berendse had de mannen met artistiek advies bijgestaan.

John Barendsen

John Barendsen speelde in de musicals: 14-18 (België), Liesbeth List de musical en momenteel speelt hij in Soldaat van Oranje.

Marco de Kramer

Marco de Kramer deed mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival, Toon liedjesman en momenteel werkt hij aan een album met niet eerder uitgebrachte liedjes van Toon Hermans.

Deze avond verdient zeker een vervolg. Theater Carré is nu misschien nog een stap te ver, maar de mannen bewezen dat ze steeds dichterbij dat theater komen. John en Marco zijn twee jonge entertainers die hun publiek weten te bereiken maar nog belangrijker, blijven boeien met hun stemmen en hun verhalen. Wij sluiten niet uit dat de droom om samen in theater Carré over een paar jaar kan uitkomen.

Voor de fotoreportage klikt u hier.