Acteur / zanger Job Bovelander (25) won zondag 15 maart, op het prestigieuze Concours de la Chanson in het Haagse Diligentia, de Liesbeth List Jeunes Artistes prijs. Job Bovelander zong tijdens het Concours de nummers ‘L’important c’est la rose’ van Gilbert Becaud en ‘Casser la Voix’ van Patrick Bruel. Momenteel staat Job Bovelander in de theaterconcerttournee VIVE LA FRANCE, met o.a. Philippe Elan, RenĂ©e van Wegberg en Nico van der Linden. Het programma biedt een verassende selectie uit circa zeventig jaar Frans chanson.

Job Bovelander heeft zich pas sinds een jaar toegelegd op het Franstalige lied. Wel stond hij als vijftienjarige jongen al in het tv-programma ‘Una voce particulare’ met het lied ‘J’ai peur’. Daar onstond zijn interesse voor het chanson. Daarnaast draait Bovelander deze maanden voor de succesvolle SBS-serie ‘Dokter Tinus’ waarin hij vanaf het najaar in een vaste rol te zien zal zijn. Eerder stond Job Bovelander in de musicals ‘De Jantjes’ en ‘Op Hoop van Zegen’, in de remake van de tv-serie ‘Zeg ‘ns AAA’ en in het toneelstuk ‘ANNE’. Ook bracht hij diverse Nederlandstalige swingpop-singles uit.

Het Concours de la Chanson werd dit jaar voor de 31e keer gehouden. Eerdere edities waren de springplank voor de chanson-carrieres van artiesten als Wende Snijders, Sjors van der Panne en Alderliefste. Job Bovelander zal ook in de toekomst blijven optreden met het Franstalige lied.

Lees ook:
Vive La France, een heerlijk reisje naar Frankrijk

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.