Jip Warmerdam en Willemijn van Holt, derdejaars Muziektheaterstudenten van Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, presenteerden hun integratieconcert, oftewel soloconcert.

Jip opende en bracht ons uiteenlopende nummers, af en toe geholpen door medestudenten waarin ze zowel in spel als bewegingen goed op elkaar ingespeeld waren. Haar concert was erg creatief met diverse visuele effecten. Het is altijd erg leuk om te zien waar de studenten het publiek nu weer mee verrassen. Haar articulatie en inleving kwamen erg goed uit de verf en je kon merken dat ze er stond met plezier. Jip’s mimiek paste goed bij de nummers en ze bracht ze intens over op het publiek zonder het te zwaar te maken. Ze heeft een leuke, zelfverzekerde, eigen manier van spelen.

Jip en Willemijn 41

Willemijn gaf ons humor, eenvoud en uitbundigheid. Humor door de hilarische gezichtsuitdrukkingen en bewegingen waarin ze zich helemaal durft te laten gaan en eenvoud doordat ze een nummer letterlijk dichtbij het publiek zingt en enkele mensen ook daadwerkelijk even intens aankijkt. Ze gaat op in het nummer en je kan aan haar gezicht goed de emoties aflezen. Uitbundigheid gaf ze met vier medestudenten in een mooie choreografie, plus dito kostuums. Ook haar acteerspel is een feestje om naar te kijken. Ze heeft een mooie uitspraak in de Nederlandse, maar ook Engelse taal. Het was een leuk gevarieerd concert

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan