SBS 6 Shownieuws krijgt in het nieuwe tv-seizoen vier nieuwe gezichten: Beau van Erven Dorens en Bridget Maasland zijn te zien in de late editie, Jim Bakkum en de van AT5 afkomstige Hidde van Warmerdam presenteren de vroege versie. Beide rubrieken worden straks een hele week door één persoon gepresenteerd.

Volgens Remko van Westerloo, algemeen programmadirecteur van SBS (SBS 6, Net5 en Veronica) moet Shownieuws ,,meer ballen krijgen, zonder dat het een tweede RTL Boulevard wordt”.

Dat zowel Beau als Bridget eerder in Boulevard te zien waren, is volgens hem geen probleem. ,,Er zijn maar een paar presentatoren die zo’n programma echt kunnen dragen”, luidt het verweer van Van Westerloo.,,Maar goed, het gaat om hetzelfde genre, je kunt altijd vergelijken. Toch denk ik dat wij een eigen signatuur ontwikkelen. Zo kunnen Beau en Bridget iets meer kleur geven aan Shownieuws door hun eigen mening door te laten schemeren. Eigenlijk moeten we er niet van tevoren over praten, maar het straks gewoon laten zien.”

Van Westerloo vertelt dat Hidde ook zal worden ingezet bij het voetbal. ,,En Jim Bakkum gaat eveneens andere dingen doen bij SBS.”

De veranderingen bij Shownieuws staan gepland voor de tweede helft september, begin oktober.

 

Bron: Telegraaf.nl