fbpx

Jesus Christ Superstar verlengt de NL tour!

Jesus Christ Superstar verlengt de NL tour!

Hoe deze man het doet vragen wij ons iedere keer weer af, maar als Ted Neeley een ruimte in loopt komt er ook echt iemand binnen. Al ruim 40 jaar de vertolker van de rol der rollen; Jezus Christus. Eerst natuurlijk in de film ‘Jesus Christ Superstar’ en daarna in de gelijknamige musical. Vorig jaar mochten wij in Nederland kennis maken met deze buitenlandse productie maar ze komen terug! Waren ze de vorige keer nog vast geprikt in het World Forum in Den Haag, dit keer gaat de gehele show op tour langs een aantal grote steden in Nederland.

En om deze tour te promoten is Ted de afgelopen dagen in Groningen, Antwerpen en Amsterdam geweest om de mensen alvast kennis te laten maken met het warme, haast heilige gevoel dat deze show maar vooral ook de man zelf met zich meebrengt.

Wij mogen hem in Haarlem ontmoeten aan het einde van een dag die al gevuld was met interviews en meetings. Hoe doet hij dat toch? Reizen, praten, lachen, en er zit een man tegenover ons die op het oog nog vol energie zit en klaar is voor nog een rondje vragen.
‘Oh maar dat reizen is voor mij niet erg hoor, doe ik mijn hele leven al. Al mijn vrienden noemen mij ook ‘roadwarrior’ omdat ik altijd onderweg ben. Maar het ontvangst hier is hartverwarmend. Ik ben hier nu een week maar het voelt als een dag. Alleen maar liefde en positiviteit.’

Deze man straalt een rust en kalmte uit die in contrast staat met de hectiek om hem en de productie heen. Wat maakt het nog steeds leuk? Ook dat is een uitgemaakte zaak voor Ted. ‘Ik heb zoveel liefde, positiviteit en spiritualiteit om mij heen, dat geeft mij kracht en voldoening. Dat ik dit werk mag doen zie ik als een zegen, ik voel mij vereerd’.
Gaan we nog iets anders zien, enige aanpassingen nu het een tour is? Nee, grotendeels (op kleine logistieke aanpassingen na) is het dezelfde show met dezelfde cast als vorig jaar. Toch nieuwsgierig vragen we nog even of hij zelf in al die jaren weleens iets veranderd heeft aan zijn rol. “Ik ben wat groter gegroeid met de jaren” grapt de wereldster.

Jesus Christ Superstar 2015 26

Hij is een icoon en voor velen een (groot) voorbeeld. En met dat is de persoon die hij mag spelen dan weer zijn grote voorbeeld. Je zou met recht kunnen zeggen; die man is geboren voor deze rol. En dat gezegd zal de inmiddels 74 jarige man vermoedelijk niet anders meer kunnen of willen. Swiebertje effect 2.0 zeg maar.
Maar het heeft toch wel wat en we krijgen er (schijnbaar) ook nog lang geen genoeg van. De kaarten voor de tour waren dusdanig snel uitverkocht dat er een verlenging komt! Maar liefst 17 voorstellingen erbij; in Antwerpen, Groningen en Amsterdam zullen extra voorstellingen gegeven worden.
Nog meer gelegenheid om het tijdloze verhaal, nog even actueel te aanschouwen, en met een warm en blij gevoel naar huis te gaan. Aanrader dus! En Ted? Die reist vandaag alweer terug naar Los Angeles, om aan te sluiten bij de eerstvolgende filmscreeningavond met publiek waarbij het tijdloze verhaal wederom mensen zal raken en beroeren.

Vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten heeft hoofdrolspeler Ted Neeley vandaag bekend gemaakt dat er opnieuw zeventien extra voorstellingen van Jesus Christ Superstar zijn bijgeboekt. Naast de drie voorstellingen die al vorige week werden aangekondigd zijn er nu twintig extra voorstellingen aan het speelschema toegevoegd.

Ted Neeley: “Wij, de cast, creatives en de producent van Jesus Christ Superstar zijn echt overdonderd door de hartverwarmende reacties die we vanuit Nederland en België ontvangen. Het is heel bijzonder om, meer dan veertig jaar na de première van de film, te merken dat zo veel mensen ons live op toneel willen zien. Ik ben heel blij dat we met deze extra voorstellingen meer mensen de mogelijkheid gaan bieden. Ik kan niet wachten op om 14 december a.s. weer voor het eerst weer in Nederland het toneel op te mogen om de titelrol in deze geweldige rockopera te mogen spelen.”
De extra voorstellingen vinden plaats van
11 tot en met 15 januari 2017 Stadsschouwburg Antwerpen (België)
24 tot en met 29 januari 2017 MartiniPlaza Groningen
31 januari tot en met 5 februari 2017 RAI Theater Amsterdam
De kaartverkoop voor deze extra voorstellingen is reeds geopend.

Jesus Christ Superstar 2015 61

Jesus Christ Superstar
De wereldberoemde rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice vertelt het verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van Judas. Jesus Christ Superstar is een aangrijpend, maar nog steeds eigentijds verhaal, met geweldige songs als ‘Superstar’, ‘I Don’t Know How To Love Him’, en het fenomenale ‘Gethsemane’. Deze grootschalige Engelstalige productie van Jesus Chris Superstar wordt geregisseerd door Massimo Piparo en is geïnspireerd op de verfilming van Jesus Christ Superstar uit 1973, waarin Ted Neeley schitterde in de titelrol. Ted Neeley wordt ondersteund door dertig castleden en een live orkest. Jesus Christ Superstar is vanaf 14 december 2016 tot en met 5 februari 2017 te zien in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Antwerpen (België).
Kaarten voor alle voorstellingen van Jesus Christ Superstar zijn te bestellen via www.jesuschristmusical.nl

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.

Verslag en interviews: Mariska Steenbergen
Foto en video: Rob de Haan

2018-03-18T15:54:17+00:0029/09/2016 22:20|

Leave A Comment