In april keert Jesus Christ Superstar in Concert terug in de Nederlandse theaters. Enorm exclusief, want de speciale concertante versie van deze welbekende musicalklassieker is slechts 4 keer in heel Nederland te zien: 6 april Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, 7 april De Kring in Roosendaal, 13 april de Spiegel in Zwolle en 14 april in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Jesus Christ Superstar, één van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. 
Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas, die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. 
Uiteindelijk leidt dit tot één van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

De overbekende muziek is altijd de basis gebleven van Jesus Christ Superstar. Vooral de songs ‘I Don’t know how to love him’ en ‘Superstar’ zijn wereldberoemd. 
Jesus Christ Superstar zoals de rockopera ooit bedoeld was, dat is de insteek van het concert dat toepasselijk in de dagen voor Pasen te zien is.

Musicalacteur René van Kooten zal de rol van Jezus spelen, souldiva Berget Lewis is Maria Magdelena, rocker Martin van der Starre en Charly Luske delen de rol van Judas en cabaretier Richard Groenendijk zal te zien zijn als Koning Herodes.

Foto Robin Kamphuis