Het is vandaag precies 592 jaar geleden, op 30 mei 1431, dat de 19-jarige Jeanne d’Arc stierf op de brandstapel op het Marktplein van Rouen.

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden, in 1923, dan het toneelstuk ‘Saint Joan’ van George Bernard Shaw in première ging. Tot op de dag van vandaag dient Jeanne d’Arc nog steeds als een bron van inspiratie, voorbeeld van vastberadenheid en baken van hoop in een tijd die opvallende overeenkomsten vertoont met het hier-en-nu…  

Het is daarom dat NTRDSCPLNR dít jaar het stuk van Shaw van een nieuwe eigentijdse bewerking zal voorzien. Niet alleen door Jeanne met de ogen van nu te bekijken, maar door haar levensverhaal op volledig auditieve manier te vertellen. 

Dompel jezelf onder in de wereld van Jeanne d’Arc terwijl je luistert naar meeslepende muziek, sferische geluiden, rijke soundscapes en bevlogen stemacteurs die het verhaal tot leven brengen.

Vanaf het prille begin waarin Jeanne haar roeping ontdekt, tot haar opkomst als een onverschrokken leider op het slagveld- elke scene zal je hart sneller doen kloppen en je verbeelding laten opbloeien. ,  Binnenkort meer…