Sopraan Janine Kitzen geeft op donderdag 19 maart a.s. een bijzonder concert in de Bonbonnière in Maastricht. Hiermee zal een lang gekoesterde droom van de Limburgse sopraan realiteit worden. Aan de hand van Opera Theater, een mix van opera gecombineerd met musical elementen, zal de uit Kerkrade afkomstige Kitzen haar eigen geluid ten gehore brengen.

De muzikale droom: ‘Il mio sogno’

Na hoofdrollen in onder meer The Phantom of the opera, De musical Titanic, Don Giovanni, diverse operettes en tal van solo optredens vond de Limburgse sopraan het nu tijd om de regie in eigen handen te nemen. Het resultaat: ‘Il mio sogno’ een muzikale reis waarin klassieke opera met musical elementen gecombineerd wordt. Met deze zeer toegankelijke en eigentijdse interpretatie van opera wil Janine Kitzen de bezoeker meenemen in een reis door haar muzikale leven; “Mijn liefde voor de opera, operette, musical en diverse andere muziekstijlen vloeien als het ware samen in één muzikale happening”.

Magie van het theater
De Bonbonnière in Maastricht is uitermate geschikt voor Opera. Echter heeft Janine Kitzen plannen om met ‘Il mio sogno’ nog grootser uit te pakken in de Bonbonnière. “Het wordt een visuele voorstelling met alle hedendaagse technieken in de magnifieke setting van het klassieke opera decor”. Met deze aanpak wil Janine de bezoeker een onvergetelijke avond bieden waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

Muzikaal ensemble
De sopraan wordt tijdens haar concert ‘Il mio sogno’ begeleid door een klassiek orkest onder leiding van Robert Weirauch. Daarnaast zal o.a. de Italiaanse bas Angelo Valenti deze avond zijn opwachting maken. De regie is in handen van Nynke Van den Bergh.

During Tefaf
‘Il mio sogno’ vindt plaats donderdagavond 19 maart 2015, dezelfde week waarin de Tefaf plaatsvindt. Met het concert van Janine Kitzen heeft Maastricht er een mooie culturele aanvulling bij, waarmee de stad ‘During Tefaf’ haar internationale bezoekers een breed spectrum aan avondactiviteiten kan aanbieden.

Kaarten
De kaartverkoop voor ‘Il mio sogno’ is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop op www.janine-kitzen.com

Lees ook: De muzikale veelzijdigheid van Janine Kitzen van Opera naar Musical tot Modern

Foto Guy van Grinsven

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.