In december 2015 was het eerste succes voor Theater Atelier Goirle Oisterwijk met de productie van Oliver! Voor de nieuwe productie is de lat nog wat hoger gelegd; ‘Jafar de Musical’ is namelijk geheel in eigen beheer gemaakt. Drie jonge talentvolle schrijvers, Glenn Markesteijn, Shanna Croonen en Frederique Hofman, hebben op basis van een concept van de creatives een eigen script en de bijbehorende liedteksten geschreven. ‘Jafar de Musical’ is een productie met kinderen en volwassenen. Dit samenspel tussen beiden leidt tot een fantastische productie!

 

Jafar staat bekend als de sluwe, door-en-door slechte grootvizier uit de Duizend- en-een-nacht vertelling over Aladdin. In de musical voorstelling “Jafar – niets is wat het lijkt”, zie je de ander kant van het wereldberoemde verhaal van Aladdin en de wonderlamp. Zoals Wicked de tegenpool van The Wiz en Maleficent de andere kant van Doornroosje laat zien, zo zal de musical Jafar het ware verhaal over Jafar, Jasmine en Aladdin vertellen.

221 org

De jonge Jafar wordt gespeeld door Eva Groenen die met haar jonge leeftijd een fantastische prestatie neerzet. Haar zangprestaties zijn verbluffend te noemen en door haar prachtige acteerwerk vergeet het publiek dat deze kleine Jafar gespeeld wordt door deze jonge dame. De grote Jafar wordt gespeeld door Thomas Deliën die een prachtige en kwetsbare Jafar laat zien. Er zit een goede opbouw in zijn spel en ondanks Jafar’s bijzondere beslissingen in zijn leven, ga je toch van hem houden… Ook hebben wij bijzonder genoten van het spel van Aladdin (Flor Theeuwes) en Geest (Jim Stewart) en hebben wij enorm gelachen om de weervrouw Fatima (Maartje van den Hout).
Mike van Amelsfoort heeft de regie en choreografie gedaan voor de voorstelling en Bart de Graaff is muzikaal leider van dit gezelschap. Een goede combi voor een sterke voorstelling.

Als je een verrassende, nieuwe en bijzondere voorstelling wil zien, breng dan zeker een bezoekje aan deze musical!

Jafar de musical is nog te zien op 31 maart en 1 en 2 april 2017, in CC Jan van Besouw te Goirle.
http://www.janvanbesouw.nl/tago-jafar/-/showdetails/TAGO/3342

Video en verslag : Patrick van den Dorpel Camera : Ingrid Den Teuling