Wie het toch al behoorlijk uitgebreide aanbod aan musical en theater nog niet genoeg vindt, wordt in de decembermaand altijd nog extra verwend met shows in het winter- of kerstthema. Zo ook de mensen in Beverwijk e.o. Na al eerdere succesvolle edities in de kerk van Haarlem is dit jaar het Kennemertheater plaats van samenkomst voor de liefhebbers van kerstmuziek. Van Tok Musica Entertainment spreidt ook dit jaar weer de Kerstgedachte rond.

Theatericoon Paul van Gorcum kruipt in de huid van Winterkoning Jack Frost.  Gedurende de voorstelling vertelt hij het verhaal van Winter, belt hij met Klaas Vaak en probeert hij de wens van het jongetje Benny te vervullen. Die wil graag zijn vader thuis met kerst. Host en tevens regisseur is ‘Mister Christmas’ Matthijs van der Meer. Matthijs is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar hij Lotte Stevens en Joke van Robbroeck van kent. Naast hen schitteren nog 3 topartiesten op het toneel: Sander Volders, Charmaine Charlemagne en dit jaar opnieuw: Guimar van der Weele. De Very Merry Christmasband begeleidt de artiesten muzikaal, onder leiding van Chiel van Tok. Op toneel zien wij een besneeuwd en sprookjesachtig decor in de vorm van het huis van Jack Frost en met kostuums en licht worden verschillende sferen uitgebeeld.


Ook zijn de Christmas Dancers, The Holly Jolly Kids weer van de partij en die dansen de sterren van de hemel. De vocalisten worden ondersteund door het American Carol Choir en The Gospel Singers waarmee het ware kerstgevoel naar boven komt. De nummers zijn zowel Engelstalig als Nederlands en zijn voor ieder wat wils. Guimar zingt bijvoorbeeld de kerstklassieker ‘It’s beginning to look a lot like Christmas’ terwijl Lotte de zaal plat zingt met ‘Stay with me till the morning’.

Hier en daar zit er ook een maatschappelijk thema verstopt. Mooi is de projectie van de ijsvlakten met smeltende gletsjers terwijl Paul een rede houdt over het behoud van de natuur en als Joke de zaal plat zingt met het ‘This is my wintersong to you’ zien we same sex couple pairing bij de dansers. Het is dan ook veel te snel pauze die gelukkig niet al te lang duurt.


Snel door naar de echte sfeermaker van de avond; Charmaine Charlemagne. Prachtige jurk, prachtige stem en naast de ballads ook echt in staat een feestje te creëren en de zaal op zijn kop te zetten. De meesten weten dat Matthijs een musicalachtergrond heeft dus het ‘When I grow up’ uit Matilda en het nummer uit de Disneyfilm The Polar Express waren een cadeautje.
Inmiddels is het verhaal van Jack Frost bij wijze woorden terecht gekomen. ‘Afstand is geen belemmering om bij elkaar te zijn’. Als Benny dan aan het einde ook nog herenigd wordt met zijn vader is het eind goed al goed. Een laatste kerstgroet en dan barst het dansfeest los. Een bedankje voor alle medewerkers en een laatste buiging….
Matthijs wenst iedereen een hele goede Kerst en dat kunnen we alleen maar onderstrepen.

Mariska Steenbergen

er zijn geen afbeeldingen gevonden