De vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie zijn bezig met de laatste maanden van hun masterjaar en speelden de afgelopen dagen het stuk ‘Nu even wel’ dat Frank Sanders bewerkte voor zes dames en één heer van deze klas.

Nu even wel

Het verhaal gaat over drie vrouwen die bij elkaar komen in een restaurant. De weduwe Heleen waarvan haar man Michiel is overleden, haar zus Lia en hun beste vriendin Carolien. Ze zullen Marieke, de maîtresse van Michiel, ontmoeten in het restaurant. Een jaar nadat Michiel is overleden. Naast de ontmoeting met de maîtresse spelen er ook onderlinge spanningen die op dat moment boven water komen.

De rol van weduwe werd afwisselend gespeeld door Marieke Palmer en Femke Dassen. Ze wisten het verdriet, de woede en de frustratie mooi gestalte te geven waarbij de wisselwerking tussen de weduwe en de maîtresse heel goed tot zijn recht kwam. De spanning was werkelijk te snijden en het spel tussen de vrouwen was boeiend om te zien.

De zus Lia werd afwisselend gespeeld door Carmen Koster en Mylene Evers. Deze vrouw is al drie jaar gescheiden, na drie extreme relaties, en gaat kapot van de eenzaamheid en projecteert dat op haar omgeving. Ze probeert het leven van Heleen na de dood van haar man te regisseren en dus ook deze ontmoeting, waarbij Heleen al meteen spijt heeft en zich afvraagt of ze dit wel moet doen.

Intrigerend

De spanning in het stuk wordt langzaam opgebouwd als vriendin na vriendin het restaurant binnenkomt. Babbe van der Kraay speelt de rol van Lia, de vriendin van de weduwe. Zij heeft de mooie taak om even de spanning te breken met komische momenten, waarna de draad van het verhaal en spanning weer mooi wordt opgepakt. Lia heeft een relatie met Joris waarbij ze zich afvraagt of ze wel met haar man verder wil. Hij toont geen interesse in haar en dat frustreert haar enorm.

Naomi Moerdijk speelt op intrigerende wijze de rol van de maîtresse van Michiel. Zij weet werkelijk alles van het huwelijk van Michel en Heleen, tot frustratie van Heleen. De liefde van Michiel voor zijn vrouw Heleen wordt duidelijk en dat staat haaks op het feit dat hij ook een relatie heeft met een andere vrouw.

‘Nu even wel’ wist van begin tot einde te boeien en was de voorlaatste voorstelling van de vierdejaars.

Eindregie: Frank Sanders
Muzikale leiding: Billy Maluw

Cast: Femke Dassen, Mylène Evers, Carmen Koster, Babbe van Kraaij, Naomi Moerdijk, Marieke Palmer en Nino Ruiter.

Clustervoorstelling

In mei spelen deze klas nog een voorstelling met solo’s en duo’s in het Pleintheater van 16 tot en met 18 mei.

TOEGANG:
€ 15,00 (regulier)
€ 12,50 (oud-FSA/CJP/65+)

RESERVEREN:
het4ejaarspeelt@gmail.com

Meer informatie vind je op: https://www.franksandersakademie.nl/

Lees ook:
Solo’s, duo’s en trio’s door derdejaars FSA