Menig liefhebber van het musical vak kent deze titel: Into The Woods, een musical van Stephen Sondheim en James LaPine. Maar is deze film ook leuk voor de niet-kenners?

Sondheim’s intrigerende maar alles behalve makkelijke muziek en sprookjes, zoals de gebroeders Grimm ze ooit schreven, waren al een aantal keer een succes op en off-Broadway. Maar hoe breng je dit op het grote scherm?

Op fantastische, komische wijze. Van een indrukwekkend decor, prachtige kostuums en pruiken tot, vreemd genoeg, precies de goede acteurs voor de rollen. Wat een pareltje.

Into-The-Woods-00754 RC

“Into The Woods” vertelt het verhaal van een bakker en zijn vrouw (James Corden en Emily Blunt), Roodkapje en de Wolf (Lilla Crawford en Johnny Depp), Cinderella en haar Prince Charming (Anna Kendrick en Chris Pine), Jack en zijn moeder (Daniel Huttlestone en Tracey Ullman), Rapunzel en de andere Prince Charming (MacKenzie Mauzy en Billy Magnussen), een reuzin (Frances De La Tour) en een heks (Meryl Streep), allemaal met een wens en allemaal net een beetje anders dan wij gewend zijn. Zo blijken de twee prinsen helemaal niet zo charmant te zijn en Roodkapje helemaal geen lief, braaf meisje.

Alle acteurs in “Into The Woods” zijn precies goed voor de rollen maar het hoogtepunt is Meryl Streep. De Oscarnominatie? Dubbel en dik verdiend. De twee dragers van de film, de bakker en zijn vrouw, worden fenomenaal neer gezet door Corden en Blunt.Ook Lilla Crawford, Roodkapje, en Daniel Huttlestone, Jack, zijn twee talenten die we in de gaten mogen houden.

Into-The-Woods-06309 R

Als conclusie: deze film moet gezien worden door iedereen. Dankzij de vele hilarische, parodieke momenten vergeet je dat je naar een musical aan het kijken bent en zie je de muzikale nummers voor precies wat ze zijn: gezongen dialoog.

We hebben nu een prijsvraag. Doe je mee ?

Verslag: Tanja Pieksma

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.