Niels de Mossenau en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen op 14, 15 en 16 december 2018 de indrukwekkende musical ‘LELIES’ op de planken in het Theater aan de Slinger in Houten. De voorstelling wordt opgevoerd door een cast bestaande uit (semi-)professionele acteurs samen met studenten van de Haagse musicalopleiding Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) die hier stage lopen. Demusical ‘LELIES’ van producent JudasTheaterProducties was tot nu toe alleen te zienin Antwerpen (2011,2015). Eenmalig was de voorstelling één week te zien in het M-Lab (2015) Nu heeft Niels de Mossenau bij producent JudasTheaterProducties de rechten verkregen om de voorstelling in Houten op te voeren. Kortom, een unieke kans om deze fascinerende en hartverscheurende voorstelling over een onmogelijke liefde te zien!

 

LELIES

LELIES is een Vlaamse productie, en gebaseerd op het toneelstuk Les Feluettes (1987) van Canadese toneelschrijver Michel Marc Bouchard. Het stuk speelt zich af in de jaren 50 en vertelt over een groep gevangenen die een toneelstuk opvoeren ter ere van de bisschop. Deze bisschop blijkt ten onrechte nog op vrije voeten te lopen: een van de doodzieke gevangenen zit door zijn toedoen al jarenlang ten onrechte achter de tralies voor moord. In Vlaanderen was de productie goed voor maar liefst 5 Musicalprijzen. Het thema van deze musical is zowel tijdloos als zeer actueel. Het is eenpassioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrijemeningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen.

Professionele werkomgeving voor stagiairs van DAPA

Niels de Mossenau heeft een aantal (semi-)professionele acteurs bereid gevonden belangeloos hun medewerking te verlenen aan deze musical. De cast wordt verder gevormd door leerlingen van de Haagse musicalopleiding DAPA, die in het kader van hun opleiding stage lopen. Zij krijgen een unieke mogelijkheid een aantal maanden intensief samen te werken met professionals.

Rutger Bulsing als Gravin de Tilly (oa. Soldaat van Oranje, Ciske de Rat etc.), Niels de Mossenau als Simon Doucet 1952 (oa. Hans Zimmer Live Tour 2016/2017 – Footloose) , Bart van der Meer als Vader Saint Michel / Baron de Huë Timothee (oa. Kruistocht in Spijkerbroek & Oorlogswinter), Tristan van der Lingen en Ismael Berens (studenten van DAPA).

Voorstellingen in Houten

De voorstelling wordt vier keer opgevoerd op 14, 15 en 16 december 2018 in Houten. Door onze samenwerking met JudasTheaterProducties maken we gebruik van het originele decor en kostuums. We spelen met een 7-koppige liveband onder leiding van Laure Campion. Ze was eerder muzikaal leider in Vlaanderen bij oa. de professionele producties ‘Oliver!’ en ‘Spamalot’.

Kaarten zijn vanaf 1 september 2018 om 12.00 uur te koop via www.leliesdemusical.nl