Vandaag vond de presentatie plaats van de musical ‘Mozart!’. Na ‘Elisabeth’ en ‘Dans der Vampieren’ presenteert Music Hall i.s.m. Vereinigte Bühnen Wien de Nederlandstalige bewerking van de internationaal gelauwerde spektakelmusical ‘Mozart!’. In de prachtige Spiegelzaal van het Paleis op de Meir in Antwerpen werd alvast een tipje van de sluier opgelicht en gaf de cast, volledig in kostuum, een indrukwekkend voorproefje van wat u mag verwachten van dit imposante coming-of-age drama.

De wereldvermaarde componist/pianist/dirigent en Grammy-winnaar Sylvester Levay, die naast ‘Mozart!’ ook de succesproducties ‘Elisabeth’ en ‘Marie Antoinette’ creëerde, hits schreef voor oa Elton John, Donna Summer en Sister Sledge, en samenwerkte met Hollywood-grootheden als Steven Spielberg en George Lucas, kwam naar België om achter de piano plaats te nemen en de cast muzikaal te begeleidden.

Mozart! – de Musical vertelt het levensverhaal van de wereldbekende Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791). W. A. Mozart wordt vaak omschreven als een rock star avant la lettre. Hij leefde intens, kort, was eigenzinnig, anti-establishment en genoot volop van de geneugten des levens. Deze indrukwekkende musical toont de legendarische componist als een fragiel, tastbaar persoon. Een man van vlees en bloed, die worstelt om zich te verlossen van zijn liefhebbende, maar tirannieke vader, van de maatschappij en de verwachtingen. De muziek van Mozart wordt maar af en toe gebruikt. Alleen als de kinderen op zijn, zal de oorspronkelijke muziek van Mozart te horen zijn. Voor de rest zijn er nieuwe composities gemaakt.

Mozart presentatie 12

Deze musical heeft tweemaal gespeeld in Wenen met in de laatste versie Oedo Kuipers die deze rol schitterend speelde. MusicHall was echter op zoek naar een Vlaming. Nu is het de beurt aan Ruben van Keer die in de huid van de jonge Mozart zal kruipen. Ruben is net afgestudeerd aan de opleiding van de Royal Academy of Music in London en speelde in 2017 in de musical Bath out of Hell.

Mozart presentatie 31

Ana Milva Gomes, die slechts korte tijd in Sister Act in Nederland speelde zal nu weer de rol van Barones van Waldstätten spelen. Ana heeft in veel musicals in Duitsland en Oostenrijk gespeeld zoals Aida, Lion King, Tarzan, de tournees van Best of Musicals, Sister Act, Jesus Christ Superstar, Naturlly Blond en Donna in Mamma Mia. Paul Vaes, die gestopt was als musical acteur, maakt in Mozart weer zijn hernieuwde opwachting. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voor hem is het mogelijk, door de korte periode waarin deze productie speelt, toch zijn baan in de verpleging te houden en te schitteren in deze productie.

Mozart presentatie 74

Piek van der Kaaden heeft geschitterd in de Jantjes en Soldaat van Oranje. Zij mag de vrouw van Mozart spelen die vrijgevochten was voor die tijd. Een rol waar ze veel van zichzelf in kan stoppen verteld Piek. Ook Lillian Maandag heeft ervaring opgedaan in Wenen in de musical Schikaneder vlak nadat ze was afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Nu zal zij de rol spelen van de zus van Mozart, Nannerl

Deze indrukwekkende cast zal bijgestaan worden door een 17-koppig orkest. De musical gaat op 10 december in première en zal tot begin januari spelen in de schouwburg van Antwerpen. Als je houdt van musicals met goede muziek en veel visueel speltakel dan is Mozart een musical voor jou.

Mozart presentatie 44

Kijk voor meer informatie op http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/mozart–de-musical

Voor de fotoreportage klikt u hier.