Tien jaar na het overlijden van Boudewijn Buch brengt Albert Verlinde Entertainment zijn bestseller “De Kleine Blonde Dood” naar de theaters. Dit boek werd eerder verfilmd met Antonie Kamerling in de hoofdrol. In de muzikale toneelbewerking, waarin geheel nieuwe muziek wordt geschreven door Ad van Dijk (bekend van Cyrano en Joe), zal William Spaaij de rol van Boudewijn op zich nemen.

Onder regie van Peter de Baan en tekstschrijver Dick van den Heuvel belooft De Kleine Blonde Dood een pareltje te worden in de Nederlandse muziektheater geschiedenis.

In het Stadstheater in Zoetermeer kregen wij een kijkje achter de schermen van deze indrukwekkende productie en als mijn verwachting al hooggespannen was, is die verwachting mogelijk nog hoger. Het decor is in de stijl van vorige producties van Albert Verlinde. Simpel maar toch geraffineerd. Een band om je vingers bij af te likken en bij het voorproefje worden er mooie stemmige maar ook stevige nummers gespeeld in de geest van Boudewijn Buch, die een groot fan was van o.a. de Rolling Stones.

Kleine blonde dood preview-27

William Spaaij kruipt in de huid van Boudewijn waar hij zich weer helemaal op werpt zonder in de valkuil van het kopieren van de stijl van Ramses te trappen. Marjolein Teepen laat weer een andere kant zien van zichzelf en blijkt schitterend klein te kunnen zingen, naast haar indrukkendwekkende volume, en indrukwekkend te spelen. Frans van Deursen geeft een mooi voorproefje van de wijze waarop hij de vader van Boudewijn zal spelen en Margreet Boersbroek onthult een tipje van de sluier van haar rol. De 4 jongens die de rol van Mickey, Davy Gomez, Jannes Heuvelmans, Stijn van der Plas en Jelle Stout, zijn ook aanwezig en nemen een deel van de presentatie voor hun rekening en met goed gevolg.

Zelfs in deze presentatie waarbij de aanwezige pers mag genieten van slecht een klein deel van de voorstelling bekruipt het kippenvel de aanwezigen.

Kleine blonde dood preview-55

De Kleine Blonde Dood beschrijft het leven van de artistieke Boudewijn die een kind verwekt bij zijn oude basisschool lerares Mieke. Hoewel Boudewijn niks moet hebben van zijn zoon Micky groeit zijn liefde voor hem met de dag. Vooral door herinneringen uit zijn eigen jeugd tussen hem en zijn vader Rainier voelt hij steeds meer de behoefte om er voor Micky te zijn. Als op een dag Micky van de trap valt en in coma raakt wordt Boudewijn door de artsen voor een keuze gesteld die ieders hart doet breken..

Op 9 december zal de première van deze muzikale voorstelling plaats vinden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer informatie vindt u hier.

De fotoreportage staat hier.