fbpx

Indrukwekkende Blood Brothers van InTeam

Indrukwekkende Blood Brothers van InTeam

Miljoenen mensen zagen de voorstelling Blood Brothers wereldwijd en in Nederland waren al drie professionele versies te zien.  Na het succes van Rent brengt InTeam Producties nu Blood Brothers met een cast van afgestudeerde musicalartiesten en getalenteerde amateurs nu deze voorstelling in Vlaanderen.

De voorstelling is al intens maar door het hoge energieniveau en het mooie indringende en ontroerende spel wist deze cast het publiek volledig aan zich te binden.

De rollen van de broers werden gespeeld door Jeroen Logghe en Jervin Weckx. Een mooie combinatie waarbij de mannen allebei hun eigen verhaal vertellen, maar bleven er ook overeenkomsten bestaan. Iets dat aan het begin meteen duidelijk werd. De moeder van de tweeling werd gespeeld door Liesbeth Roose die dat heel naturel deed en daardoor vrijwel ieders hart geraakt moet hebben. Een moeder die onder moeilijke omstandigheden een keuze heeft gemaakt die haar haar hele leven zal achtervolgen. Verteller Pieter van Keymeulen is een veelzijdig acteur die meerdere rollen speelt en absoluut overtuigt en op de juiste momenten op eigen wijze opduikt. Hij doet dat in een decor dat opgebouwd is uit stellingen en oude wandrekken waarbinnen hij soepel beweegt en het dramatische verhaal vertelt.

Blood Brothers vertelt het integere verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward. Ze zijn bij hun geboorte gescheiden en groeien op in verschillende milieus. Toch komen ze elkaar tegen, raken bevriend en worden uiteindelijk verliefd op dezelfde vrouw, met desastreuze gevolgen. Blood Brothers is een meeslepend verhaal over lotsbestemming, ouderschap, het ontgroeien van je wortels, maar vooral een verhaal over menselijke emoties.

Mensen die verwachten naar uitsluitend een ontroerend verhaal te gaan kijken, komen bedrogen uit. Het verhaal begint natuurlijk met de geboorte van de twee jongens maar laat ze ook zien op 7-jarige leeftijd. De mannen met hun huidige lichaamsbouw als 7-jarige jongens geeft de nodige hilariteit als ze ook nog de juiste gebaartjes daarbij presenteren. Dat houden ze ook vol als kinderen op 14-jarige leeftijd als pubers met de nodige bravoure. Daarnaast is Blood Brothers een mooi verhaal over twee zorgzame moeders die op hun eigen wijze zorgen voor hun kinderen. De ene liefdevol, de ander obsessief.

Het is jammer dat dit stuk maar zo kort gespeeld wordt want dit is een cast die dit verhaal uitstekend vertelt en absoluut ontroerd op een authentieke wijze en daarbij niet over de top gaat.

Cast:

Ellen Fierens, Eline Goetgeluk, Sarah Kefi, Jeroen Logghe, Emelien Raats, Liesbeth Roose, Pieter Van Bavel, Berten Vanderbruggen, Filip Vanderhoeven, Annelies Van Dorsselaer, Pieter Van Keymeulen, Jervin Weckx

De voorstelling is alleen vandaag nog te zien. Kijk voor kaartjes op https://www.fakkeltheater.be/voorstelling/blood-brothers

 

 

2018-04-15T08:35:18+00:0015/04/2018 8:30|

One Comment

 1. Wil de Valk 15 april 2018 at 10:41 - Reply

  Prachtige recensie op een inderdaad schitterend vertolkte Blood Brothers in het Fakkeltheater in Antwerpen.
  Kort en bondig maar heel helder geschreven en het weerspiegelt perfect de voorstelling door Inteam!
  Jammer echter dat de regisseur, Niels de Valk, nergens wordt vernoemd.
  Hij heeft niet alleen een professionele maar toch nog vrij jonge cast perfect gecoached, maar daarnaast ook de kleding, het decor en de enscenering tot in het detail bedacht en dit alles met beperkte middelen.
  Zijn sporen had hij reeds verdiend met het (her)schrijven en regisseren van de musicals GrandiOZo, Scrooge en Koning Van Katoren. Stuk voor stuk schitterende (amateur) musicals met zelf geschreven muziek en tekst.
  Wellicht is hij zelf te bescheiden om in het voetlicht te treden maar dit zou toch ook eens moeten worden vermeld.

Leave A Comment