Na 4 jaar Muziektheater Fontys is het tijd om af te studeren. Joost van der Aa en Sake Wijers trapten gisteravond de spits af. Komende week volgen de klasgenoten.

Joost van der Aa studeerde af met zijn examenvoorstelling “Blind date” gebaseerd op de off-broadway “First Date”. Joost heeft zelf zijn nummers gekozen voor zijn voorstelling en een eigen versie gemaakt gebaseerd op deze musical. Joost vertelt het verhaal van een man die voor het eerst een blind date heeft met een vrouw die aanbevolen is door zijn zwager. Zijn date is een eigenzinnige vrouw die een man die er net uit ziet als Brad Pitt verwacht. Niet helemaal waar en meteen begint de date zeer ongemakkelijk. Uiteindelijk besluiten ze na wat stroeve openingszinnen in elk geval een hapje te eten in een restaurant. Ook dit diner verloopt niet helemaal zonder botsingen. Wat er dan overblijft is een vriendschap. Of is er nog meer. Voor deze afstudeervoorstelling wordt Joost bijgestaan door Lesly van Eldijk en Linda van den Elshout.

Joost heeft alles in zich. Goede timing, mooie zang en vlammend spel waarbij de komische noot absoluut goed wordt uitgespeeld. Alles is raak en zelfs de zender die af en toe even knettert, haalt hem absoluut niet uit zijn spel. Hij raakt de zaal met komische maar ook ontroerende momenten. Die bijzondere mix is moeilijk om te spelen maar Joost weet er in te slagen om beide vormen uitgekiend te spelen.

De volgende die zijn afstudeervoorstelling speelde was Sake Wijers die de musical “Groetjes van mij”, gebaseerd op “Dear Evan Hansen” bracht.

Evan is een impopulaire middelbare scholier zonder sociaal leven. Als zijn klasgenoot Connor Murphy zelfmoord pleegt en hij zich opdringt in de familie als vriend van Connor krijgt hij ineens vrienden en zelfs een vriendin. Hij doet zijn uiterste best om de schijn op te houden dat hij een vriend was van Connor. De druk wordt steeds groter totdat die leugen niet meer kan volhouden en hij bezwijkt onder de druk.

Sake vertelt het verhaal gedreven en je ziet zijn karakter opbloeien doordat vriendschappen zich aandienen maar tegelijkertijd de twijfel die aan hem vreet wetend dat hij de waarheid niet vertelt. Deze overgangen komen absoluut binnen. Sake zou deze voorstelling zonder de overige castleden nooit zo mooi hebben kunnen spelen. De cast bestond uit Kelly van den Boogaard, Marleen van der Loo, Haico Berkelmans, Isabelle van Gelderen, Mart van den hout, Kim Reizevoort en Thijs Snoek die deze voorstelling tot een absoluut hoogtepunt maakten.

Het zangensemble bestond uit Meren Verhaegh, Nienke van Horen, Loes Bettonviel, Magtel de Laat, Emilio Moreno, Jeroen Sigterman en Sem van der Hijden.

De regie was in handen van Wieneke Remmers en de vertaling van deze musical is gemaakt door Orihana Calcines en Mikel van Dijk.

Deze voorstelling wordt nog een maal gespeeld op 30 mei en is het bezoeken absoluut waard.

Meer informatie vind je op https://www.hofnar.nl/voorstelling/?id=33222.

Klik hier voor de fotoreportage.