Mark Luykx haalde zijn Bachelor of Music Fontys in 2014. Vervolgens ging hij verder studeren aan de masteropleiding. Dit werd tijdelijk onderbroken vanwege werkzaamheden bij Das Phantom der Oper. Hij speelde daar cover Andre, Reyer & Passarino. Na ruim drie jaar kwam daar een einde aan en vervolgde hij de masteropleiding.
Binnen de Master of Music ontwikkel je je verder tot topmusicus, maar je leert je ook zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en maakt keuzes in je artistieke groei. Je bouwt aan een netwerk van musici, andere kunstenaars en zakelijke partners waar je tijdens, maar ook na je masteropleiding, profijt van hebt. Je hebt een enorm scala aan mogelijkheden om je opleiding persoonlijk vorm te geven. Gisteravond studeerde hij af en hoe!
Mark beschikt over een prachtige stem en zingen lijkt hem totaal geen moeite te kosten. Hij opende met Something’s Coming en Maria uit West Side Story terwijl hij ondertussen druk in de weer was met lampen en een koffer.De lampen stonden voor dromen (ook droomrollen)/ideeën/ ervaringen die langs kunnen komen en die je kan pakken. Daarom stopte hij zodra hij een nummer gezongen had die lamp in zijn koffer. Na een nummer was hij zo gezegd een ‘ervaring’ in zijn bagage rijker. De koffer stond voor alle ervaringen die hij binnen school had opgedaan. Uiteindelijk komt de realisatie dat de ervaring al in jou zit en je deze niet krampachtig hoeft vast te houden want die ervaring neem je als onderdeel van jezelf mee.
Tijdens Kitsch uit Elisabeth deelde hij prullaria uit aan het publiek. Bring him home uit Les Miserables werd vervolgens op indrukwekkende wijze gezongen en zorgde bij mij voor dik kippenvel. Dan denk je dat je het hoogtepunt hebt gehad, maar vervolgens komt Transformation uit Jekyll and Hyde keihard binnen. De razendsnelle schakelingen tussen Jekyll en Hyde waren bijzonder knap. Het laatste nummer wasnHow Glory Goes en komt uit de musical Floyd Collins van Adam Guettel. Het lied is.vertaald door André van Hest en heet in het Nederlands De Hemel weet. Mark zong in drie talen: Engels, Duits en Nederlands. Veel te snel kwam er een einde aan het afstuderen, wat mij betreft had hij nog wel een paar nummers mogen zingen.
Voor de fotoreportage klikt u hier.