Achter de schermen bij Mozart met Piek van der Kaaden

Piek van der Kaaden speelde rol van van Constanze Weber Nissen in de musical Mozart, die volle zalen trok in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Deze musical verdient het om in Nederland gespeeld te worden. Wij spraken af met Piek en ze gaf ons een rondleiding achter de schermen. In dit interview zitten ook fragmenten van de show en natuurlijk het nummer van Piek met Ruben van Keer, die de hoofdrol van Mozart meesterlijk vertolkte.

Mozart premiere 31

Lees snel verder.

Lees meer...

In gesprek met 'Li-Tong Hsu' in China

Li-Tong Hsu speelt een van de hoofdrollen in de Chinese musical Jekyll & Hyde en wij spraken met haar na een show.

In Nederland speelde Li-Tong de rol van Mimi in het met de Musical Awards bekroonde RENT van het M-Lab. Verder was zij ook te zien als Gigi en understudy Kim en Ellen in Miss Saigon. Op TV heeft ze verscheidene gastrollen gespeeld in de series Bureau Raampoort, Jeuk en Van God Los. In Engeland was ze te zien in musicals als Here Lies Love, The King & I en The Frogs. Daarnaast speelde ze de rol van Nicola in Kinky Boots in het Zweedse Malmö Opera, waar ze ook al eerder de hoofdrol van Kim in Miss Saigon vertolkte.

12 Lucy meets Jekyll

Lees meer...

Robbert van den Bergh maakt regiedebuut; Een voor allen…

Robbert van den Bergh (momenteel te zien in de Marathon de musical) heeft nieuws. Nieuwsgierig als wij zijn reisden wij af naar Groningen om eens polshoogte te nemen. Wij spraken met hem en hij vertelde ons dat hij een nieuwe stap binnen zijn theaterloopbaan gaat nemen; hij gaat zijn regiedebuut maken.

cast

Lees meer...

In gesprek met Arnoud Breitbarth.....

Arnoud Breitbarth is een naam die je moet onthouden. Waarom? Omdat hij met nieuwe musicals bezig is. Het is jammer dat deze Nederlander tot nu toe alleen in Engeland actief is – daar zijn twee van zijn stukken geproduceerd. Weer een bewijs dat Nederland uit elkaar knalt van musicaltalent en dat dit talent ook in het buitenland te zien en te horen is.

unspecified

Lees meer...

Een kijkje bij "De Kabouter" van Theater Terra

Theater Terra maakt al geruime tijd musicals waarbij gebruik wordt gemaakt van poppen. Dit vereist andere vaardigheden dan bij een normale musical. Daarnaast zijn de verhalen, liedjes en decor afgestemd op jong publiek, geen eenvoudige opgave. Musicalsites sprak met twee acteurs uit de musical “De Kabouter”, Marije Konings en Wesley de Ridder.

Schermafbeelding 2016 10 16 om 19.59.35

Lees meer...

Jesus Christ Superstar verlengt de NL tour!

Hoe deze man het doet vragen wij ons iedere keer weer af, maar als Ted Neeley een ruimte in loopt komt er ook echt iemand binnen. Al ruim 40 jaar de vertolker van de rol der rollen; Jezus Christus. Eerst natuurlijk in de film 'Jesus Christ Superstar' en daarna in de gelijknamige musical. Vorig jaar mochten wij in Nederland kennis maken met deze buitenlandse productie maar ze komen terug! Waren ze de vorige keer nog vast geprikt in het World Forum in Den Haag, dit keer gaat de gehele show op tour langs een aantal grote steden in Nederland.

ted neeley 2 resize

Lees meer...

Laatste show voor Bodyguard Robbert van den Bergh

Zaterdagmiddag eind juni. De zaal van het Beatrixtheater is net leeg gelopen na een wederom waanzinnige show van The Bodyguard. De superster Rachel Marron is wederom gered door haar bodyguard Frank Farmer. Die op zijn beurt weer geholpen werd met het ontmaskeren van de stalker door de CIA-agent Ray Court. Laatst genoemde gespeeld door Robbert van den Bergh. Musicalsites.nl heeft een interview met Robbert aangezien hij die zaterdagavond zijn laatste keer Ray Court speelt.

IMG 4155

Lees meer...

Musicalsites in gesprek met Tessa Sunniva, binnenkort in Tarzan

Tessa Sunniva gaat later dit jaar ‘Jane’ spelen in de musical Tarzan in het Duitse Oberhausen. Een goede reden om eens even bij te praten.

Tessa Sunniva Jan Jelle de Boer

Lees meer...

Musicalsites ontmoet Lisse Knaapen, hoofdrolspeelster in de musical Sky

Lisse Knaapen is de hoofdrolspeelster in de 3D- musical “Sky” die momenteel speelt in Theater Amsterdam. Net nadat ze afgestudeerd was aan Codarts in Rotterdam, werd ze uitgekozen door de producenten om deze rol te spelen. Maar wie is Lisse Knaapen nu eigenlijk? Hoe kan jij twee vrijkaarten winnen voor deze geweldige musical ? Lees snel verder en bekijk het interview dat we met Lisse hebben gemaakt.

Perspresentatie Sky 1295

Lees meer...

In gesprek met Terence van der Loo die zingt in Best of Musical & Opera

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november vindt in de concertzaal van de Doelen Best of Musical & Opera plaats. Solisten Simone Kleinsma, Linda Wagenmakers, Terence van der Loo, Karin Strobos en Henk Neven zullen worden begeleid door het Rotterdams Philharmonisch orkest en studenten van Codarts.

Nominatielunch 2014 44

Lees meer...

In gesprek met Celinde Schoenmaker in Londen

Celinde Schoenmaker speelt momenteel in The Phantom of the Opera de rol van Christine Daaé, een Zweedse Ballerina die ineens de hoofdrol in het ballet mag spelen in het theater waarvan men zegt dat er een spook huist. Wij waren in Londen en spraken met Celinde.

11822979 1178041325546786 3520678408942583937 o

Lees meer...