The Color Purple is een musical met een verhaal dat verteld moet worden

Afgelopen woensdag mocht de pers kennis maken met cast van The Color Purple. We spraken met de cast en regisseur Koen van Dijk en zagen een aantal fragmenten uit deze mooie musical die ook in Nederland indruk zal maken.

The Color Purple foto BG DEF

Lees meer...

Musicalgroep Enthousiable speelt Jekyll & Hyde

Musicalgroep Enthousiable speelt, samen met een 9-koppige liveband, de productie Jekyll & Hyde. Te zien van 22 maart t/m 24 maart in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude.

Jekyll Hyde Enthousiable

Lees meer...

Stichting BOV blijft verrassen!

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! Het werkweekend van de nieuwe (musical)productie van de Stichting BOV. Stichting BOV is de eerste amateurvereniging in Nederland die de Broadwaykomedie 'De Producers' op de planken brengt.

De producers

Lees meer...

Koningin Máxima aanwezig bij première The Color Purple

Koningin Máxima zal aanwezig zijn bij de première van The Color Purple op maandag 16 april 2018. Dit maakte de Rijsvoorlichtingsdienst (RVD) vanochtend bekend. The Color Purple, geproduceerd door OpusOne, is gebaseerd op het boek van Alice Walker. Na een verfilming door regisseur Steven Spielberg en een musical bekroond met elf Tony nominaties, komt de Broadway hitmusical nu voor het eerst naar Nederland. Vanochtend is de cast begonnen met repeteren en de try-outs starten op 12 april.

Beeld: ©RVD / Jeroen van der Meyde

Lees meer...

Buiten de grenzen: Van karikatuur naar mens en hoe categoriseer je die?

Jean-Paul Duijst-Bergervoet creëerde de familie Compartiment en bracht ze in contact met een typische schurk en een genderneutraal personage. Hieruit ontstaat nu de musical Buiten de grenzen van Volle Zaal producties. Vandaag konden we bij de perspresentatie vast kennis maken met de zeven karakters die allemaal in een heel ander hokje geplaatst worden en overtuigend neergezet worden door een getalenteerde cast.

Buiten de grenzen Jeanne Rutgers 10

Lees meer...

40-45, de nieuwe uitdaging van studio 100

Gert Verhulst staat voor een uitdaging. De musical 14-18 overtreffen. Deze musical trok meer dan 335.000 bezoekers en moest noodgedwongen stoppen omdat de huur van het complex niet verlengd kon worden door een ander event na 14-18.

vlcsnap 2018 02 09 22h22m28s530

Lees meer...

The Full Monty cast legt het ware verhaal over vriendschap bloot….

Op 5 februari 2018 gaat de Full Monty voor de tweede keer in de Nederlandse geschiedenis in première. 'Maar het is absoluut geen reprise' zegt producent Hans Cornelissen. De cast, nu nog in repetities, ging vandaag (figuurlijk) met de billen bloot ten overstaande van de aanwezige pers. Regisseur Paul van Ewijk nam ons mee in het verhaal en introduceerde de cast. Die gaven een voorproefje van de voorstelling met vier nummers uit de show. Vanaf volgende week zal de cast letterlijk uit de kleren gaan, aangezien het verhaal gaat over een groep werkloze mannen die en stripact op gaan zetten om geld te verdienen. Er is alleen één klein probleem; de mannen zijn niet bepaald stripper-materiaal (niet goddelijk in de lijven, onzeker, geen dansers etcetera).The Full Monty perspresentatie 68

Lees meer...

Theatervoorstelling Tegeltjeswijsheid

Begin 2018 gaat het gebeuren. De Meisjes met de Wijsjes gaan de Nederlandse theaters in met de voorstelling Tegeltjeswijsheid. Wie zijn de Meisjes met de Wijsjes? De Meisjes met de Wijsjes is een Nederlandse vocalpopgroep die vierstemmige arrangementen van bekende Nederlandstalige nummers zingt. In de voorstelling Tegeltjeswijsheid onderzoeken ze de Nederlandse volksaard met als onderliggende vraag Die Typische Nederlander bestaat die eigenlijk wel?. Dit doen de meisje doormiddel van liedjes, hilarische quizfragmenten, korte sketches en pijnlijke bekentenissen.

Meisjes met de wijsjes Stefan Pelgrom 11

Lees meer...

You’re the top presentatie

Wie kent ze nu niet de prachtige liedjes I’ve got you under my skin, Night and day en Ev’ry time we say goodbye. Veel mensen hebben mooie herinneringen aan deze liedjes, maar weet niet dat de schrijver van deze liedjes Cole Porter is. De liedjes zijn vaak gecoverd in de loop der jaren.

Youre the top foto Marloes Romeijn 28

Lees meer...

Een kijkje bij Madagascar

Gisteravond waren wij aanwezig bij een doorloop van de musical Madagascar uitgevoerd door Greg & Baud Producties.

Madagascar repetitie 17

Lees meer...

Cd Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende

Vandaag werd de eerste solo-cd van musicalster Pia Douwes uitgereikt. Deze feestelijke gebeurtenis gebeurde in het DeLaMar Theater in Amsterdam samen met familie, vrienden en collega's uit het musical vak.

Pia cd 1

Lees meer...