Mooi voorproefje van 'Geheugendief'

‘Geheugendief’ is de nieuwe poprock-musical van Volle Zaal Producties. Het is het verhaal van de pianiste en moeder van 2 dochters, Antonia Scholten (gespeeld door Lia Schipper). Op 47-jarige leeftijd wordt zij geconfronteerd met de diagnose Alzheimer. Dat heeft een hevige impact op haar leven en dat van haar 2 dochters, Bodine en Carice (resp. Sabina Linschoten en Merit Veldhuizen). De diagnose en de gevolgen hiervan zetten de 2 zussen lijnrecht tegenover elkaar. Wat is het beste voor Antonia en wat is het beste voor hen? En kan dat samen gaan?

Geheugendief 36

We volgen het leven van Antonia van diagnose tot aan haar opname in het verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze meneer Polak (Andre Pieters) waarmee ze mooie en gelukkige momenten beleefd. Een leuke scene is de scene waarin ze (zogenaamd) op een boot staan, een knipoog naar de Titanic. Ondertussen hebben de zussen het moeilijk met elkaar en komt de liefde ook nog om de hoek kijken in de persoon van Moos (Kai Brasdorp). Een leuke rol is er voor Merel van Reenen die Ruth speelt, de ietwat struise en goedbedoelende verzorgster in het verzorgingshuis. En ze kan ook nog heel streng een geheugen test afnemen. Wat waren de woorden ook al weer???

Geheugendief 16

Al met al is het een aangrijpend verhaal, geschreven en geregisseerd door Jean-Paul Duijst, die een voorstelling gemaakt heeft waarmee hij ‘wil raken en meegeven’. En dat zal gaan lukken: het is een actueel onderwerp, vooral omdat er momenteel veel mensen te maken (gaan) hebben met dementie in de vorm van de Ziekte van Alzheimer. De muziek is van Jacob de Groot en de vormgeving is in handen van Rick Bergervoet.

Momenteel wordt er door iedereen, voor-en achter de schermen, nog hard aan de voorstelling gewerkt, maar op 7 februari hebben we alvast kunnen genieten van een voorproefje van de voorstelling tijdens de perspresentatie.

Geheugendief 39

Op 6 en 7 mei te zien in Utrecht in Theater Kikker. Voor kaarten: www.vollezaalproducties.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag en foto’s: Wilma van der Werf