Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november vindt in de concertzaal van de Doelen Best of Musical & Opera plaats. Solisten Simone Kleinsma, Linda Wagenmakers, Terence van der Loo, Karin Strobos en Henk Neven zullen worden begeleid door het Rotterdams Philharmonisch orkest en studenten van Codarts.

Wij spraken Terence van der Loo en vroegen hem hoe hij zich staande gaat houden met dit 90 koppige grote orkest. Terence vertelde dat hij al enige tijd hard aan het studeren is. Ik zing onder andere best lastige nummers zoals Something’s Coming uit West Side story. Dat is een ritmisch nummer maar voor mij een uitdaging om dat goed te brengen met dat grote orkest. Het wordt een samenspel met de dirigent en is voor mij heel spannend. Toch is het niet de eerste keer dat Terence nummers uit West Side Story zingt. In 2013 zong en speelde hij West Side Story met het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij nam toen de rol van Riff voor zijn rekening.

Het concept is opgezet om musicalliefhebbers in aanraking te brengen met klassieke muziek en vise versa. Dit ligt dichter bij elkaar dan je denkt; vertelt Terence. Het orkest is ook echt een klassiek orkest. Ik kwam al op jonge leeftijd in aanraking met klassieke muziek. Tijdens mijn basisschooltijd zong ik als solist sopraantje in het kerkkoor in de St. Jan in Den Bosch o.a. de Matthäus Passion. Toch is Terence nog niet een groot liefhebber van opera. Ik ga wel regelmatig kijken bij de klassieke zangeres Laetitia Gerards, legt hij uit. Zij is een goede vriendin van me en brengt het allemaal wat theatraler. Misschien dat als zij mij mee neemt naar een goede opera van b.v. de Nederlandse Opera ik denk: wauw, wat fantastisch. Dat moment heb ik nog niet gehad tijdens een opera. Een paar jaar geleden bezocht ik in het Colosseum in Rome de opera Aida met Plácido Domingo als dirigent. Vijf minuten na aanvang begon het echter te regenen en moest het orkest inpakken waardoor mijn allereerste opera echt letterlijk in het water viel.

De stem van Terence neigt al naar het klassieke. Het lijkt me leuk om de mensen die hem alleen kennen van “Moeder, ik wil bij de revue’ te verbazen. Er zullen nummers gezongen worden van componisten zoals Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber, Richard Rodgers en Irving Berlin. Musical is ooit ontstaan vanuit de opera en deze wat oudere componisten sluiten prima aan bij de opzet van Best of Musical & Opera.

Ik verheug me er op om weer met Simone Kleinsma op te mogen treden, vervolgd hij; maar natuurlijk ook met , Linda Wagenmakers, Karin Strobos en Henk Neven te zingen en dan ook nog begeleid te worden door dat grote orkest. Ik vind het te gek om dit te mogen doen en eigenlijk hoop ik dat ik het nog veel vaker te mogen doen. Tijdens zijn studie Muziektheater aan het Fontys word je o.a. opgeleid om met een orkest te zingen.

Het is een droom van Terence om ooit een jaar in het buitenland te werken. En of dat nou in Duitsland, Engeland of een ander land is, maakt hem niet uit. Als het maar een musical is die past bij zijn stemsoort. Hij ziet momenteel veel van zijn medestudenten vertrekken naar o.a. Duitsland en Oostenrijk doordat de markt in Nederland is veranderd. Vooral in Duitsland wordt momenteel gezocht naar grote zangstemmen. In Nederland wordt meer voor het entertainment gekozen. Dat zou ook de reden kunnen zijn waardoor grote orkesten eigen initiatieven gaan opzetten. Hierdoor kunnen nog meer mensen genieten van deze grote orkesten. De repetities voor Musical & Opera zijn in volle gang en het publiek kan op vrijdag 20 en zaterdag 21 november her resultaat van alle inspanningen kan gaan beluisteren.

Meer informatie vind je op http://www.musical-opera.nl

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.