fbpx

Improvisatiegezelschap Nachtgasten start theaterseizoen met een musical

Improvisatiegezelschap Nachtgasten start theaterseizoen met een musical

Voor muzikanten zijn er muziekcafés om te jammen, voor cabaretiers comedy cafés om nieuw materiaal uit te proberen. Voor acteurs bestaat Nachtgasten. Deze zomer vierde het improvisatiegezelschap haar vijfjarig jubileum. Iedere avond een ander verhaal, nieuwe personages en gastacteurs. Het verhaal wordt pas op de avond zelf bekend gemaakt en de twee uur durende voorstelling wordt volledig geïmproviseerd door de acteurs.  Met: Lone van Roosendaal, Anne Rats, Eva van der Gucht, Margje Wittermans, Anouk Maas en Margreet Boersbroek.

Dit theaterseizoen is Nachtgasten ruim zestig keer te zien in theaters door het hele land en op 18 en 19 september trappen ze af in het M-Lab in Amsterdam met de improvisatie musical. Ook de gastacteurs voor het M-Lab zijn bekend gemaakt: Lone van Roosendaal, Anne Rats, Eva van der Gucht, Margje Wittermans, Anouk Maas en Margreet Boersbroek.

U zit er bovenop terwijl de beste acteurs van Nederland transformeren in personages die ze nooit eerder speelden, terwijl ze hun tanden in elkaar zetten, zich verliezen in de verhalen, kapot gaan, kotsen, zoenen, janken, lachen en de anderen uit elkaar trekken. Theater in zijn puurste vorm. Iedere avond een nieuw verhaal, iedere avond andere gastacteurs. Al meer dan 500 topacteurs stapten vrijwillig in dit avontuur. Van Theo Maasen tot Bartho Braat, van Bram van der Vlugt tot Sigrid ten Napel. Acteurs worden in het diepe gegooid met maar één houvast: de rol die ze spelen.

Acteurs over Nachtgasten:
“Verrassingen, hilarische situaties, onverwachte stiltes en ontroerende pareltjes heb ik zien passeren bij de Nachtgasten!” (Monique Hendrickx)
“Nachtgasten! is voor acteurs wat een jamsessie is voor muzikanten: op het scherpst van de snede met de leukste collega’s doen wat je anders net niet mag: los!” (Hajo Bruins)
Nachtgasten is een initiatief van Yorick Zwart, Koen Wouterse en Niels Croiset

Zie ook www.nachtgasten.nl

Foto: Greetje Mulder

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.

2018-02-22T21:30:51+00:0010/09/2014 10:11|

Leave A Comment