Vierdejaars studenten van de afdeling Muziektheater van Codarts brachten ons Molière de Musical. Een theaterstuk vol humor, dans en muziek.

Moliere, De vrek

Vader Harpagon, de vrek, wil zoveel mogelijk geld bezitten. Zijn vrouw is overleden en zijn zoon Cléante en dochter Élise houdt hij kort. Hij zal beslissen met wie zij zullen trouwen. Maar als vader en zoon beiden verliefd worden op het meisje Marianne zien we drama en rivaliteit omhoog borrelen. Harpagon zet tijdelijk zijn geld op de tweede plaats, om Marianne op nummer een te kunnen zetten, maar wordt dat hem wel gegund?

Ondanks het 350 jaar oude stuk, geschreven door Jean-Baptiste Poquelin Molière, is het door onder andere liefdesperikelen, intriges en humor toch vrij actueel. Mede door de combinatie van toneel, ballet en muziek wordt gezegd dat het een voorloper is van de hedendaagse musicals.

De studenten droegen prachtige kostuums en schmink en gingen zeker weten helemaal los in de soms wat absurde rollen. Alsof ze het stuk al tijden spelen.  Ze durven pauzes te nemen en kijken regelmatig het publiek in. Wat ook fijn meespeelde was de muziek van onder andere Abba, Celine Dion en Annie Lennox .

Cast en crew

Korneel Defrancq, Lena Stallinga, Lynn Mancel, Myrte Luijten, Job Greuter, Gina Bentvelsen, Mathilde Maassen, Annebeth Moolenburgh, en Willemijn van Holt brachten samen met Judith de Rijke (regie en bewerking ), Floris Verbeij (muziek), Pim Veulings (choreograaf):  Mony Wouters (vocal coaching), Lisse Knaapen (regie-assistentie), Jorg Schellekens (licht) en Maarten Houdijk (geluid) een prima voorstelling die je blijft boeien.

Molière is op 26 april nog te zien in het Theater Rotterdam Witte de With. in Rotterdam en op 28 en 29 april in Theater aan het Spui in Den Haag. Kijk voor meer informatie op https://www.codarts.nl/events/moliere-de-musical-2/

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag; Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan