Het Witte Paard staat al jaar en dag garant voor revueshows van de bovenste plank. Ook deze zomer wordt verder gegaloppeerd op datzelfde elan: van 17 juli tot 9 september kunnen liefhebbers gaan genieten van een nieuwe ‘kür op muziek’ aan de Belgische kust. Onder de titel ‘Imagination’ ontpopt zich in Blankenberge een heus mini-schlagerfestival met een mix van circus van een hoger niveau. Dat ambiance verzekerd is, is haast onnodig om te vermelden.

Internationale top-acts

“Imagination – beyond imagination”: een slogan die de ganse show terugkeert. En inderdaad, je kan het je niet inbeelden of Het Witte Paard integreert de hoogste hindernis foutloos in zijn parcours. Met een frisse waaier aan internationale top-acts die Het Witte Paard deze zomer in zijn stal uitnodigt, is er voor ieder wat wils in de revuetempel van de Lage Landen. Meerdere vormen van entertainment passeren dan ook de “revue”. Zo zorgt Collin’s Little Brother, een vreemdsoortig mannetje dat op Mister Bean-achtige wijze zijn publiek weet te charmeren, voor de komische noot. Daarnaast is er verwondering alom bij de ongeziene goocheltrucs van Rafael en zijn assistente Miss Imagination – inclusief verdwijningen en witte duiven! Ook de poëtische snaar wordt geraakt, en wel met de aangrijpende zandtekeningen van Natalya Netselya. En natuurlijk heeft ook acrobatie haar plaats in de voorstelling, namelijk met Rubel Medini, die balanceert op meerdere rollen en een bord; de Salybrothers, die met voetengestamp en zwierende touwen meeslepende ritmes doen ontstaan; en Strahlemann & Söhne, twee mannen die van outfit wisselen terwijl ze continu jongleren met drie kegels – op zijn minst bijzonder te noemen!

Vaste ruiters

De kleurrijke variatie aan gastoptredens wordt afgewisseld met acts van de vaste ruiters van Het Witte Paard. Patrick Onzia en Daisy Thys houden met hun presentatie de teugels vast en begeleiden het publiek door de optredens, waar het duo overigens ook zelf deel van uitmaakt. Samen met Dimitri Verhoeven, Steve Ryckier en de Satyn Sisters (Katy en Wendy Satyn) brengen ze muzikale intermezzo’s waarbij het publiek uit zijn dak gaat! Zowel ingeburgerde meezingers als recentere hits komen aan bod. Tijdens de songs kan je je ogen uitkijken, want de avond is overgoten met glitter, glamour, pluimen en spektakel: swingende choreografieën en kostuums met alles erop en eraan (soms weinig eraan) zijn de kers op de taart. ‘Imagination’ is een totaalshow die onder leiding van regisseur Jos Dom het volledige publiek van zijn stoel krijgt.

Lange voorstelling

Over gastvrouw Daisy Thys kwam afgelopen week het bericht dat ze er na tien seizoenen bij Het Witte Paard de brui aan geeft. ‘Imagination’ zal dus haar laatste voorstelling binnen het revuegezelschap zijn. Ze nam die beslissing nadat haar persoonlijke act geschrapt werd tijdens een van de laatste doorlopen omdat de voorstelling te lang was. Zelfs nu is de show zeker lang genoeg: ‘Imagination’ duurt de volle drie uur en vijftien minuten, maar het gros van het publiek vond dat duidelijk niet erg. Ondanks dat Het Witte Paard dus even steigerde, blijft Thys, die bovendien vijftig jaar werd op de dag van de première, voor nu rustig in het zadel zitten. Ze laat het incident niet aan haar hart komen en blijft als diva van de avond de show stelen!

Special guest

Een special guest deed tot slot kort zijn intrede bij Het Witte Paard: Nest Adriaenssen, zanger bij de voormalige Antwerpse groep De Strangers. Hij bracht enkele van hun legendarische nummers, zoals ‘Oh, mijnen blauwe geschelpte’, ‘Bij de Rijkswacht’, ‘Schele Vanderlinde’ en ‘Ântwârpe’. Mede-groepsleden John De Wilde en Bob van Staeyen zaten voor de gelegenheid in de zaal en zongen beiden uit volle borst mee.

‘Imagination’ speelt nog tot 9 september in Het Witte Paard in Blankenberge. Tickets en info via www.witte-paard.be .

Verslag en foto’s: Lieze Jacobs