Nu alweer een aantal weken geleden stond ik daar, net afgestudeerd, op repetitiedag 1 van ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’. Aan de rand van een groot avontuur, een enorme sprong in het diepe. Want het is niet niks, als je net van school komt en je mag meteen beginnen met een hoofdrol in een productie naast Simone Kleinsma en Jon van Eerd en als tegenspeelster Christanne de Bruijn. Niet de minste namen in de theaterwereld!

Over namen gesproken, laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Terence van der Loo, 23 jaar en komend theaterseizoen te zien als Bob Somers in de musical ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’ van Joop van den Ende Theaterproducties.

Laten we even terug gaan naar het begin van de repetities. Nou ja, repetities… Laten we beginnen met de workshop in maart. Binnen twee weken hebben we toen het hele stuk in de grondverf gezet om zo te zien wat werkt en wat niet. Voornamelijk bedoeld voor onze creatives die een geheel nieuw eigen script hebben geschreven. Wat voor mij heel fijn was aan deze twee weken, was dat ik op deze manier een groot gedeelte van de cast al leerde kennen. Dat scheelde een hoop zenuwen op de eerste officiële repetitiedag wat toch al zo’n spannende dag zou zijn. Je begint niet zomaar elke week aan je eerste rol in een professionele productie.

Maar goed, na die workshops gehad te hebben, werd de eerste repetitiedag een stuk relaxter. De eerste dagen gingen we direct hard aan de slag met de teksten en liedjes gevolgd door het hoogtepunt van de eerste week: een ‘sing & read-through’. Dat wil dus zeggen; het volledige script doorlezen en zingen met de voltallige cast. De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen, we hebben ontzettend hard gewerkt. Ik ren van dansrepetitie naar spelrepetitie naar zangrepetitie en weer terug. Ik leer ontzettend veel van mijn collega’s die mij, met al hun ervaring, heel erg steunen en helpen. Je krijgt toch een kijkje in de keuken bij de topchefs van het land.

Inmiddels zijn we, twee doorlopen van acte 1 verder, zijn we druk bezig met acte 2 en bijna aangekomen bij onze eerste volledige doorloop. Wat ontzettend fijn is omdat ik dan de volledige lijn van mijn personage echt kan gaan voelen. Daarbij ontzettend spannend omdat meneer en mevrouw van den Ende komen kijken. Je hoopt als nieuweling toch dat je alle verwachtingen waar kunt maken.

Vanaf 26 augustus repeteren we in het Beatrix Theater Utrecht, om de show speelklaar te maken. Op 9 september is dan de eerste try-out een feit. Wat gaat het snel! Ik verheug me hier enorm op en kijk ook uit naar de première op 21 september. Ik hoop u allen bij ons in het theater te zien.

Terence

Foto: Fotografie JLoo

Lees ook:
Uitmuntende solo van Jeroen Dekkers en Terence van der Loo
Terence van der Loo genomineerd

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.