De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie zijn aan het begin van hun eerste studiejaar begonnen aan hun reis. De richting is onder andere musical en het vervoer middel is onder andere de Frank Sanders Akademie. Maar de eindbestemming ligt verder. Dat is meteen de strekking van de presentatie met de toepasselijke naam “Ik ga op reis en neem mee…..”.

Op weg naar de eindbestemming heeft elke student zijn eigen verwachting, haar eigen doel en heeft iedereen zeker ook wensen.

De reis van de eerstejaars is net begonnen en er liggen nog veel zaken op de weg zoals het afstuderen aan de Akademie. Meteen nadat iedereen van de klas zich had voorgesteld aan het publiek ging de klas op reis. Meteen bij aanvang was dat een gesprek van ouders met hun dochter. De ouders die graag wilden dat hun dochter een “echt vak” zou leren. Desondanks gaat het kind op reis en neem mee…….. Onderweg krijgt de student steeds meer bagage mee. De studenten vertelden ieder afzonderlijk zijn of haar droom.

Ik ga op reis en neem mee-51

De eerste twee voorstellingen van “Ik ga op reis en neem mee…..” werden gespeeld in de studio waarna de derde en vierde voorstelling in het Boulevardtheater werd gespeeld. Toch een hele verandering aangezien er eerst gelijkvloers werd gespeeld en daarna op een toneel. Dat is toch even wennen en wij waren aanwezig bij de laatste voorstelling.

Er werd begonnen met “Komt allen tesamen” en daarna ging de klas op reis. Op reis met nummer zoals “Paradise (Coldplay)”, “Zonder Bagage” (Ramses), “Sweet Dreams” (Eurythmics), “Lopen tot de zon komt” (Acda en de Munnik), “Pak de trein” (Daddy Cool de musical) en “Stop de trein” (Claudia de Breij) om een aantal nummer te noemen die mooi pasten bij de titel en de voorstelling diverse mooie verdiepingen gaven. Er was duidelijk veel tijd gestoken in het samenstellen van deze presentatie waar de rode draad duidelijk zichtbaar was in de gekozen teksten en de sketches en choreografieën.

Ik ga op reis en neem mee-53

De zaal was goed gevuld met familie, vrienden en klasgenoten die mochten genieten van deze mooi gemaakte presentie die diverse mooie verhalen vertelden. Wat als toeschouwer elke keer bij elke voorstelling, presentatie of solo weer te ziet, is de bezieling en gedrevenheid van alle studenten. Alleen dat is al een reden om te genieten van deze voorstellingen en dus ook deze presentatie.

De studenten, Bèla Becht, Pascalle Bergmans, Simone ten Brinke, Sarie van Delden, Lucas van den Elshout, Denise Huls, Ruby Kieft, Sterre Pechler, Tanja Pieksma, Stef Pits, Megan Roele, Kylian de Rooij, Ruth Sahertian en Chris Schep hebben met deze presentatie weer een stapje gezet op hun reis naar afstuderen en er voorbij. De reis is maar net begonnen en we gaan nog zeker meer horen van deze klas.

De regie was in handen van Ara Halici en Marijke Castelijns, zang coaching door Irmgard Klerkx en de muzikale leiding door Billy Maluw.

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook:
Gevarieerde showcase van de tweedejaars FSA
Tweede atelier derdejaars FSA mooie opmaat voor solo’s