Afgelopen seizoen ging De Gelaarsde Kat in premiere in het Eftelingtheater. De Efteling heeft daarna besloten vanwege het aanhoudende succes om ook deze voorstelling in een landelijke toer te spelen. In de cast is echter wel wat verandert. De rol van Prinses Tessa wordt gespeeld door Nienke Latten en de rol van de molenaarszoon Bas door Jeroen C. Molenaar. Beiden zijn net afgestudeerd van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook in het ensemble zijn er wijzigingen. Daarnaast is het script wat sneller gemaakt en er zijn fgedeeltes verdwenen of vervangen.

Door de wijzigingen is de show nog beter en iets sneller geworden en de nieuwe cast zorgt voor een andere beleving. De chemie tussen Nienke en Jeroen is direct merkbaar. Als oud-klasgenoten kennen ze elkaar zeer goed en zijn ze zeer goed op elkaar ingespeeld.

Marcel Visscher speelde in de eerste Gelaarsde kat ook al de hoofdrol en speelt ook nu weer ijzersterk. Met zijn grote ervaring speelt hij sprankelend en weet hij meteen de aandacht op zich te vestigen met de bravoure en souplesse die je van een kat mag verwachten. Zijn timing is haarscherp en hij weet elk moment goed te pakken, Dick Cohen speelt drie rollen in deze voorstelling die hij elk hun eigen kleur mee geeft. Met name de rol van het kattenvrouwtje Agatá en de Koning speelt hij in een razend tempo. Het gevolg is razendsnelle verkledingen backstage waarvan Dick, als we het na de voorstelling spreken nog staat bij te komen. Zijn spel heeft daar absoluut niet onder te lijden en hij speelt elke rol op eigen sterke wijze.

De gelaarsde kat tournee 31

Nienke Latten droomde al in haar jeugd een prinses te zijn en nu het zo ver was speelde ze haar vol vuur en zette ze haar eigen versie neer. Nienke beschikt over een geweldige stem waarmee ze alle nummers met schijnbaar gemak zingt. Haar versie van deze prinses is die van een zeer eigenzinnige dame die smacht naar de liefde van haar Bas. Als prinses, die wars is van het protocol om te moeten trouwen met een man van adel, stelt ze haar vader op de proef om daarna te smelten voor de liefde van de molenaarszoon met zijn kat. Jeroen C. Molenaar speelde de rol van de molenaarszoon Bas met de bravoure zoals hij dat al eerder heeft gedaan. Ondanks dat Jeroen ook in de musical Sweeney Tod speelt, heeft hij zich ook in deze rol vastgebeten. Hij zet die rol speels en gedreven neer waarbij met name zijn timing op komische momenten uitstekend is. Zelfs als een geluidseffect iets te vroeg wordt ingezet en hij met Marcel Visscher hier een hilarisch kunststukje van maakt.

 De gelaarsde kat tournee 58k

Het ensemble bestaat uit Demy Janssen, Eli ter Hart, Karin Hermsen, Demi Kromheer, Joey Leroy, Pepijn Schwartz en Sharon Verdegem die ook in diverse rollen in de voorstelling opduiken. Het resultaat van al deze verkledingen moet een complete chaos achter de schermen zijn maar het publiek krijgt daar niets van mee. Aangezien de repetitietijd uitermate kort was, is het een topprestatie dat deze voorstelling zo goed wordt gespeeld. Maar dat kan ook haast niet anders met al dat talent in de cast.

De gelaarsde kat tournee 39

De Gelaarsde Kat is een lust voor het oog en oor. De verhaallijn is spannend maar ook zeker heel grappig met name door de geraffineerde wijze waarop het script, van Allard Blom, is geschreven en door de regie van Mark van Haasteren. De Gelaarsde Kat is het gezinsuitje voor het komend seizoen waarbij jong en oud zich 100% zal vermaken.

Kijk voor meer infornamtie op https://www.efteling.com/nl/theater/gelaarsde-kat

Voor de fotoreportage klikt u hier.