De 21 jongeren van NME Kids On Tour konden na diverse crowdfunding acties via onder andere voordekunst.nl hun ‘Icarus de musical’ vandaag nog twee keer spelen in Theater Het Plein in Ridderkerk.

De zaal was tot de nok gevuld waardoor de voorstelling iets te laat begon. Vijftien minuten later moest de productie weer herstarten omdat de stroom ineens uitviel in het Gemeentehuis en het theater. Gelukkig was dit na 10 minuten verholpen waarna de show meteen weer professioneel door cast en crew werd opgepakt. Deze kids hebben samen met de creatives een mooie musical neergezet. Het verhaal van Icarus gaat over de zoon van uitvinder Daedalus. Daedalus wordt door koning Minos gevraagd een labyrint te bouwen om het monster, de Minotaurus, te huisvesten. De mythologie van Icarus is als basis gebruikt voor deze musical en is verder gebaseerd op het boek en toneelstuk “Rebel met vleugels” van Marcel Roijaards.

Icarus NME-5

De voorstelling kent zes vertelsters die vertellen hoe het verhaal van Icarus is gegaan of had kunnen gaan. Naast deze mooie rol beschikken de dames over goed spel en gouden stemmen waarmee ze het publiek boeien en grote indruk maken. Aan de andere zijde van het toneel zit een norse boer alleen is de vraag of deze norsheid gespeeld of oprecht is. Icarus is nieuw op school en hij heeft helemaal geen zin om de lessen te volgen. Hij maakt daar geen indruk mee op zijn docente maar heel veel indruk op de meisjes om hem heen. Icarus houdt van alle meisjes maar als Ariadne, de dochter van Koning Minos, langs loopt is Icarus betoverd door haar schoonheid. Icarus loopt groot gevaar want Koning Minos maakt iedereen die naar zijn dochter kijkt een kopje kleiner. Zeker als Icarus de Koning bij een bezoek aan zijn vader ook nog schoffeert. Ariadne is helemaal verliefd op Icarus maar Icarus kan zich niet binden. Dan besluit Ariadne voor Theseus te kiezen die haar wel gelukkig wil maken.

Icarus NME-12

Als Icarus ziet dat er kinderen uit Athene worden gevoerd aan het monster, besluit Icarus het monster in het labyrint te doden. Samen met Theseus sluipt hij het labyrint in en doodt het monster tot grote woede van Koning Minos die Icarus en zijn vader opsluit in het labyrint. De enige manier om daaruit te ontsnappen is via de lucht. De vader van Icarus geeft Icarus vleugels van veren en was en Icarus die zijn vrijheid koestert, vliegt uit het labyrint de hemel in. Ondanks de waarschuwingen van zijn vader vliegt Icarus te dicht bij de zon waardoor zijn vleugels smelten en hij dodelijk neer stort.

Max Laros speelt de rol van Icarus en doet dat met overtuiging en de nodige branie. Celine Rietmeyer speelt de rol van Ariadne op een dromerige romantische wijze. Iris Bakker maakt indruk in haar rol van koning Minos. Kinderen die vooraan zitten kijken toch enigszins angstig naar haar. Niek van de Deijl zorgt zonder enige twijfel voor de komische noot zoals hij al eerder deed. Dit keer als Panos, de wijsneus van de klas maar vooral als de laffe held, Theseus. De norse man wordt hilarisch gespeeld door Robin de Weert.

Icarus NME-27

Waar de meeste musicals goed aflopen, is dat hier niet het geval waarbij er toch een opening wordt gelaten voor een goede afloop.

NME Kids on Tour maakt onderdeel uit van de NME foundation met thuisbasis Den Haag. Het is een cast van 21 ambitieuze en talentvolle kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar die ervan dromen later in een professionele theaterproductie mee te mogen spelen. Daarnaast biedt NME Kids on Tour kinderen die dit al hebben gedaan een gedegen platform om hun talenten verder te ontwikkelen op het niveau van dans, toneel en zang!

Icarus NME-41

Om nog meer voorstellingen te mogen spelen, heeft de NMe de voorstelling aangemeld bij voordekunst.nl waar ze het bedrag mee hopen in te zamelen. Als er voldoende geld is, zal op 15 december in Hoofddorp worden gespeeld. 

http://voordekunst.nl/vdk/project/browse?withKeywords=icarus

Klik hier voor onze fotoreportage

Lees ook: