In Studio K in Amsterdam vond de première plaats van “Huwelijkse Voorwaarden”. Een stuk over twintigers die getrouwd zijn en helemaal passen in een doorsnee gezin in hun eigen huis.

Langzaam maar zeker vragen beiden zich af waarom ze eigenlijk getrouwd zijn. Beiden hebben de moed om er wat aan te doen en niet meteen op te geven. Ze besluiten in relatietherapie te gaan bij een therapeute waarbij je je af mag vragen of dat wel zo’n goed idee was. Deze Shrink, die haar kennis van het internet en uit boeken haalt, maakt de situatie er niet beter op en het stel vecht verder. Voor hun relatie of er juist uit?

Huwelijks Voorwaarden maakt mooi gebruik van multimedia die mooi in de voorstelling is opgenomen in de vorm van video en projecties die een prominent deel vormen van deze voorstelling.

Huwelijkse voorwaarden-15

Het publiek werd geconfronteerd met een spiegel waar elk stel zich wel in zal herkennen. Liefde, genegenheid, irritaties en ruzies, die in elke relatie voorkomen, zie je ook hier terug. Nynke van der Aa en Nick Boer knokken elkaar vol passie van het toneel waarbij de liefde voor elkaar ook duidelijk zichtbaar is naast de soms felle onderlinge strijd met een komische venijnige insteek. Ondersteund door de Shrink, Monique van Haasteren.

De zin en onzin van relatietherapie wordt duidelijk getoond maar hoe gaat het met de rol in deze voorstelling van de relatietherapeute? Het kan niet anders dat het publiek de zin of onzin van relatietherapie op zijn minst in twijfel trekt na het zien van deze voorstelling.

Huwelijkse voorwaarden-20

De cast bestaat uit Nynke van der Aa (o.a. Dokters, Alice in Onderland), Monique van Haasteren (o.a. The Goddess van EAST 74) en Nick Boer (o.a. SpangaS, Radeloos). De regie is in handen van Sanne Kortooms (Verbonden, De Blauwe Bus).

Huwelijkse Voorwaarden zal nog een keer in Studio K spelen en wel op 7 maart. Meer informatie vind je op de site van Studio K.

Lees ook:
Twee voor de prijs van een
Musical Sterren op het station met Lisa Berendse en Vincent de Lusenet
Op Vleugels – Een Hommage aan Guus Vleugel en Jasperina de Jong