De vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie krijgen de gelegenheid om solovoorstellingen te spelen, naast de klassikale voorstellingen. Gisteravond waren er weer twee erg leuke voorstellingen te zien.

Julia Herfst en Nikki van Rossum speelden al op de Uitmarkt met de voorstelling “De Meisjes van de Bijenkorf”. Een ludieke komische voorstellingen over twee dames bij de klantenservice en hun chef. De eerste stappen in het theater als duo. In hun vierde jaar speelden Julia en Nikki “De Meisjes van het Adviesbureau.” In deze voorstelling spelen de twee dames potentiele tv-sterren die een programma maken waarin ze problemen oplossen. Hun ego’s staan daar haaks op en zo ontstaan er komische situaties. De voorstelling is een mix van komische nummers en mooie liedjes die ondanks de komische insteek zeker niet ondersneeuwen en hun eigen plek krijgen. De voorstelling werd muzikaal maar ook vocaal begeleid door Joni van Rossum. Julia en Nikki beschikken samen over een eigen stijl die het bekijken meer dan waard is.

fsa-2

Laura ter Horst speelde haar voorstelling “Laura’s Kerstshow”. Een voorstelling die de naam “Voorstelling” daadwerkelijk verdient. Serieus en maar zeker ook komisch en in de stijl van Laura als een lekkere bonte avond met vocale en modieuze uitspattingen als de diva waar alles voor geregeld moet worden. Het ensemble heeft een ondergeschikte rol bij de diva en ook deze ensembleleden hebben het zwaar maar komen prima tot hun recht. Samen met het ensemble, bestaande uit medestudenten Eva Jonker. Esther Lindenbergh, Melle Berends en Robin Hissink, bracht Laura een mooie mix waarbij ze de wijze raad van docenten, die vaak wel gelijk hadden, in de wind sloeg en zo zong ze nummers die ze graag toch wilde brengen. Het resultaat is een mooie gevarieerde avond waarbij het onmogelijk was weg te zakken in de kerstliedjes maar Laura haar publiek steeds scherp houdt. Ook bij deze voorstelling was Joni van Rossum de muzikaal begeleider.

Deze week volgen nog meer voorstelling op de Frank Sanders Akademie die zich in de kerstvakantie zal bezighouden met de verhuizing naar de Posjesweg, het oude pand waar de school twee├źnhalf jaar geleden ook gevestigd was.

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.