Vanmorgen heeft Studio 100 zijn hoofdcast voorgesteld voor de groots opgezette spektakel-musical 40-45. De cast wordt aangevoerd door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Verrassend is dat er voor de andere rollen niet één, maar twee acteurs zijn gecast. Zo beschikt 40-45 dus over twee evenwaardige casts. Bedenker Gert Verhulst en regisseur Frank Van Laecke zijn in de wolken over de groep acteurs die ze samen hebben kunnen brengen voor de megaproductie.

Vlaamse topcast x2
De Vlaamse en Nederlandse pers verzamelde deze ochtend bij Studio 100 in Schelle voor de presentatie van de cast van 40-45. Het verhaal van 40-45 draait rond 2 broers die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens twee acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en een groene cast. Van zowel de groene als de blauwe cast zal het speelschema bekend worden gemaakt, waardoor je dus kunt kiezen welke cast je wilt zien.

Frank van Laecke: “Ik durf wel te stellen dat we erin geslaagd zijn om een bijzonder sterke cast bij elkaar te brengen. Naast enkele grote namen zitten er ook een paar verrassende namen bij. Om het verhaal van 40-45 geloofwaardig te kunnen brengen moet je op zoek gaan naar sterke persoonlijkheden en ik denk dat we de juiste acteurs hebben gevonden.”

presentatie juni 17 17

            Blauwe Cast                   Groene Cast
Louis   Jonas Van Geel               Jonas Van Geel
Staf     Jelle Cleymans                Jelle Cleymans
Emiel   Peter Van de Velde         Lucas Van den Eynde
Anna   Marleen Merckx              Ann Tuts
Sarah  Clara Cleymans              Nathalie Meskens
Leon   Jo de Meyere                  Herbert Flack

Verrassende namen
Naast ervaren toppers als Lucas Van den Eynde, Peter Van de Velde, Jo de Meyere, en Herbert Flack zijn er ook enkele opmerkelijke verrassingen. Zo zullen Marleen Merckx en Ann Tuts samen de moederrol van Anna op zich nemen. Nathalie Meskens en Clara Cleymans spelen de rol van Sarah.

presentatie juni 17 16

Frank van Laecke: “We leggen de lat voor 40-45 zeer hoog. Voor alle elementen van deze megaproductie willen we het beste. Met deze hoofdcast zijn we in ieder geval in staat om het hoge niveau dat we vooropgesteld hebben te kunnen halen.”

Gert Verhulst: “Met Will Tura, Steve Willaert, Frank van Laecke en Allard Blom hebben we een absoluut creatief topteam voor 40-45. Vandaag ben ik heel fier dat we daar ook een topcast aan toe kunnen voegen. Deze talentvolle ploeg zal zorgen voor een unieke en spectaculaire theaterbeleving voor elke bezoeker, dat weet ik zeker!”

De ticketverkoop loopt intussen heel goed. Vandaag zijn er reeds 15.000 tickets verkocht.
De première is voorzien voor oktober 2018, exact 100 jaar na het einde van de 1e wereldoorlog en tevens ook het moment waarop helaas de kiem voor de 2e wereldoorlog werd gelegd.

Kijk voor meer informatie op https://40-45.live/be/nl/home

Voor de fotoreportage klikt u hier. De videoreportage volgt.