Tim Driesen gaat Frankie Valli spelen in de eerste Engelse tour van Jersey Boys. Op dit moment speelt Tim diezelfde rol in de Nederlandse productie van de internationale hitmusical. De Engelse tour van Jersey Boys gaat op 4 september in première in het Palace Theatre in Manchester. De Nederlandse musical is nog tot en met 27 juli te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Tim Driesen
Tim studeerde muziektheater aan Laine Theatre Arts in Epsom, Engeland, waar hij na drie jaar met ‘honours’ afstudeerde. Een maand later maakte hij zijn professionele debuut in Thank You For The Music. Vele musicals in Engeland volgde: Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (tour), Mamma Mia!, Bat Boy, Rocky Horror Show, Starlight Express, de Take That musical Never Forget (Mark Owen / Adrian Banks) en Rock of Ages (alternate Drew en understudy Stacee Jazz). In België was Tim te zien in onder andere Notre Dame de Paris en als Galileo in We Will Rock You. Voor de rol van Phoebus in Notre Dame de Paris won hij een Vlaamse Musical Prijs voor Beste Mannelijke Bijrol. Op dit moment is Tim te zien als Frankie Valli in de Nederlandse productie van Jersey Boys. Het is niet de eerste keer dat Tim de rol van Frankie Valli in Engeland gaat spelen. In februari heeft hij de rol al een week op West End in Londen mogen vertolken.

Jersey Boys
Jersey Boys vertelt het ware verhaal van één van ‘s werelds meest succesvolle bands: Frankie Valli & The Four Seasons. De musical ging in 2006 op Broadway in première, waarna vele internationale producties volgden in onder andere Londen, Las Vegas, Melbourne, Toronto, Singapore, Zuid-Afrika en Nederland. De productie is winnaar van 55 internationale awards, waaronder 4 Tony Awards (o.a. ‘Best Musical’), de Laurence Olivier Award voor ‘Best New Musical’ en de Grammy Award voor ‘Best Musical Show Album’. De film Jersey Boys, geregisseerd door Clint Eastwood, gaat op 19 juni in Nederland in première.

Lees ook:
Jersey Boys bij GTST
‘Bye, Bye, Baby’ Jersey Boys stopt definitief

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.