Actrice Esmee de Boer speelt de hoofdrol in de voorstelling ‘NOORD op de schaal van Richter’, die vanaf maart 2020 te zien is in een nieuw te bouwen theaterhal in Zuidbroek. De Boer sprong eruit tijdens de audities op 15 april jl. Zij zal de rol van Menke spelen, een mooie en intelligente Groninger studente, die op zoek gaat naar de waarheid als er op mysterieuze wijze een boerderij verdwijnt.

Tijdens de audities, die plaatsvonden in de studio van de USVA te Groningen, was het creatief teamvan ‘NOORD op de schaal van Richter’ onder de indruk van de zang-, dans- en acteerkwaliteiten van De Boer. Geke Hoogstins, artistiek leider van producent Stichting Walkyre Echo’s: “Esmee is een aanwinst voor onze productie. Het is prachtig om jong talent een podium te kunnen geven.”

Over Esmee de Boer

Esmee de Boer [1993) is geboren in het Friese dorpje Wirdum. Ze is al van jongs af aan werkzaam in het theater. Vanaf 2002 speelde zij verschillende kinderrollen in producties van Stage Entertainment en V&V Entertainment, waaronder kleine Gretl’ in ‘The Sound of Music’ en Annie in de gelijknamige musical. Na het afronden van de Song & Dance Academie in Zwolle speelde Esmee in devoorstellingen ‘Nederland Musicalland’ en ‘Heerlijk Duurt Het Langst’, beide geproduceerd door De Graaf en Cornelissen Entertainment. Op dit moment speelt ze de Kleine Prins in de gelijknamige jeugdtheatervoorstelling van Theater van Santen. Afgelopen zomer was ze te zien in hetmuziektheaterspektakel ‘De Stormruiter’, geregisseerd door Jos Thie.

Noordelijk talent

Tijdens de audities op 15 april werden tevens 6 professionele dansers gecast voor het ensemble van‘NOORD op de schaal van Richter’. De cast is nu compleet met bekende noordelijke acteurs als Albert Secuur, Arno van der Heyden, Miranda Bolhuis, Nick Kamerling en Laurens van Lottum. Renée Wiersma is met haar [20 jaar] het jongste talent van de productie.

NOORD op de schaal van Richter

‘NOORD op de schaal van Richter’ vertelt het verhaal van de Groningse studente Menke, die iedere zaterdag op haar fiets de krant bezorgt op het platteland. Tot haar verbijstering blijkt op een dag een boerderij totaal verdwenen – en van bewoner Tjeert, een oude man, is geen spoor meer te bekennen. Een groep jonge studenten is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende zoektocht volgt.

‘NOORD op de schaal van Richter’ neemt het publiek mee in dit avontuurlijke en confronterende verhaal over uitdagingen, kansen, trots, liefde en heftige ontmoetingen in het koolzaadveld.
Een theatervoorstelling met een spectaculaire ontknoping!

Een verhaal over WAARHEID OF WERKELIJKHEID. Hoe veilig zijn we nog als de grond onder je voeten wegzakt? Als je huis onder water komt te staan?
Een verhaal waarin wordt blootgelegd wat er aan de hand is. We leven in een land waar we het goed hebben en de kans hebben om ons te ontwikkelen, maar waar ook een gevoel heerst dat het misgaat: het milieu, de economie en de toekomst van onze kinderen. ‘NOORD op de schaal van Richter’ laat Groningen de hoofdrol spelen in dit debat en stelt de actuele problematiek op een originele en dynamische manier aan de kaak. Daarnaast toont de productie de waarde en schoonheid van het Groninger landschap, hét decor van deze theatervoorstelling.

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een productie van Geke Hoogstins, ontstaan vanuit haar betrokkenheid met de problematiek rondom klimaatverandering en zorg over de toekomst van onze jonge generatie. Een groots opgezette 3D theaterproductie over jonge mensen die in Groningen opgroeien, studeren en leven.

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een theatervoorstelling die vanaf maart 2020 40 keer wordt gespeeld en bezoekers uit heel Nederland zal trekken. Om dit mogelijk te maken wordt speciaal voor de productie de expohal achter hotel Van der Valk Zuidbroek (slechts 20 minuten rijden vanaf de stad Groningen) omgebouwd tot semi-permanente theaterhal. Met projecties op een 180o-filmscherm met een lengte van 80 meter, live muziek, zang, dans, spectaculaire effecten en bewegend decor. Belevingstheater waarbij het publiek mee de aarde in gaat en onder water gaat.

Inmiddels zijn er meer dan 2.000 kaarten verkocht en is er een Earlybird actie tot 5 mei. Meer informatie is te vinden op www.noordrichter.nl.

Foto: Joyce van Galen