Vandaag werd bij RTL-Boulevard bekend gemaakt wie de hoofdrol in de “The Sound of Music” gaat spelen.

Anouk Maas zal de rol van Maria gaan spelen in deze bekende Musical. Anouk Maas nam vijf jaar geleden de rol van Liesl voor haar rekening.

Opleiding

Anouk volgde de vooropleiding van de dansacademie (Tilburg), studeerde af aan de Fontys Dansacademie afdeling Musicaltheater en kreeg danslessen aan het Broadway Dance Centre (New York).

Musicals

Anouk begon in de musical ‘Annie’ (hoofdrol). Na haar opleiding heeft ze in het buitenland gewerkt (o.a. ‘We Will Rock You’, ‘Fame’ en ‘Saturday Night Fever’). In 2007 keerde ze terug naar Nederland voor een rol in ‘Evita’. Hierna volgden ‘The Sound of Music’ (Liesl/understudy Maria), ‘Hairspray’ (Amber von Tussle), ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, ‘La Cage aux Folles’ (Anne Dindon), ‘Miss Saigon’ (Ensemble/ 1e understudy Ellen) en ‘Shrek de Musical’ (Prinses Fiona/Roodkapje).

Televisie
Anouk was te zien in ‘De weg naar Fame’, ‘The Show of Music’, ‘Sing-a-Long Uitmarkt’, ‘Moeder Ik wil bij de Revue’, ‘GTST’ en ‘Van God los’ (serie). Ook spreekt ze stemmen in voor tekenfilms en presenteert ze de Nick Battle bij Nickelodeon.

Awards

In 2009 won Anouk de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. Verder is zij ambassadrice van de ‘Musicalworld Kids Awards’ en ‘Dance for Life’.

Lees ook:
Musical Sound of Music terug in de theaters