Holly Mae Brood, Thomas Cammaert en Jeroen C. Molenaar gaan rollen vertolken in Lazarus, het laatste werk van David Bowie. Vanaf oktober staan zij naast onder anderen Gijs Naber en Noortje Herlaar op het toneel van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ivo van Hove creëerde Lazarus samen met Bowie in New York en regisseert ook de Nederlandse productie. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Opnieuw kunnen we vandaag vier prachtige acteurs bekendmaken, die met hun eigen talenten de beleveniswereld van David Bowie over het voetlicht zullen brengen. Bij het casten van deze voorstelling was het uitgangspunt dat we mensen uit verschillende werelden bij elkaar wilden brengen. Dat is met deze acteurs uit zowel de toneel-, musical- en muziekwereld echt gelukt. Ik kijk ernaar uit om hen samen in deze bijzondere voorstelling op het toneel te zien staan”. Eerder deze week werd bekend dat er wegens de grote vraag nog eens 50.000 extra kaarten in verkoop zijn genomen. Meer informatie: www.bowielazarus.nl
 
Holly Mae Brood
Holly Mae Brood gaat de rol van Maemi vertolken in Lazarus. Ze studeerde in 2016 af als allround performer aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Ze was te zien in speelfilms als Sneekweek, Heart Beat en VALS, waarin ze een van de vier hoofdrollen vertolkt. Op televisie speelde ze in 2016 de rol van Amy Kortenaer in GTST en in Nieuwe Tijden. In 2017 deed ze mee aan het zangprogramma It Takes Two en in 2018 won ze samen met Soy Kroon de derde editie van het populaire dansprogramma Dance Dance Dance. In mei 2019 maakte ze haar presentatiedebuut in het programma Love Island.
 
Thomas Cammaert
Thomas Cammaert speelt in Lazarus de rol van Michael. Hij studeerde af aan de Theaterschool en Kleinkunstacademie van Amsterdam en speelde bij verschillende gevestigde theatergezelschappen, zoals ITA (voorheen Toneelgroep Amsterdam), Het Toneel Speelt en Toneelgroep Oostpool. Daarnaast vertolkte hij in de musical Soldaat van Oranje de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Thomas speelde in films zoals Publieke Werken, Sonny Boy en Ja, ik wil!. Op televisie was hij onder andere te zien als Joop Admiraal in de veelbekroonde serie Ramses, onder regie van Michiel van Erp. Het grote publiek kent hem daarnaast als ‘de Mol’ van het televisieprogramma Wie is de Mol uit 2017.
 
Jeroen C. Molenaar  
Jeroen C. Molenaar gaat de rol van Ben vertolken in Lazarus. Hij studeerde af aan zowel de Frank Sanders Akademie als de opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In het theater was hij onder andere te zien in The Bridges of Madison County, Sweeney Todd en Stil in Mij. Ook speelde hij bij gezelschappen als Toneelgroep de Appel en Theater Terra.
 
LAZARUS
Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Een van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove, onlangs opnieuw genomineerd voor een prestigieuze Tony Award, neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar.
 
Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.