Het Stedelijk Orkest Purmerend presenteerde in samenwerking met de NKT Theaterschool een sprookjesachtig concert met muziek, zang, spel en dans. Een complete theaterbelevenis uit eigen stad. Ter gelegenheid Prinses Beatrix en koning Willem – Alexander werd in de Purmaryn een concert gegeven.

Speciaal voor dit concert werd een wel zeer nerveuze regisseur aangetrokken die op zoek ging naar een goede zanger en twee top-zangeressen en daarnaast ook super talent en een groot talentvol kinderkoor. Een en ander gaat niet volgens plan en in de eerste acte is de regisseur bezig alles voor te bereiden zodat in de tweede acte alles toch van start kan gaan en het concert daadwerkelijk plaats kan vinden.

Hollands glorie-20

De repetitie vindt plaats in buurthuis “Hollands Glorie” waar de uitbaatster Ankie en regisseur Jaap, die tevens haar broer is, alles doen om het concert door te laten gaan. Als dan moederlief ook net op dat moment langskomt en de tweede zangeres en het kinderkoor afzeggen zijn de rapen gaar. Marius de Silva, de topzanger en Eefje Cammeretti zijn in absolute vorm maar waar is die tweede zangeres en waar haal je zo snel een kinderkoor vandaan? Als de etiquette–regelaar ook nog vertelt dat de prinses en koning niet volgende week komen maar de volgende dag, is de ontreddering compleet of lukt het toch om het concert door te laten gaan?

Hollands glorie-34

In de tweede acte is er dan daadwerkelijk sprake van een concert waarbij werkelijk alle talenten van cast en orkest aan worden gesproken en met succes. Vocaal en muzikaal is alles tot puntjes verzorgt. Er wordt met kracht en overtuiging gezongen en waarbij de solo’s, begeleidt door het swingende orkest, goed binnenkomen en het publiek tevreden achterovergeleund zit te luisteren. Als het verhaal eenmaal is gezet, loopt de voorstelling als een trein en is het feest in de Purmaryn en gaat de zaal op zijn kop. Regisseur en maker van het script Jeroen Man heeft weer een topstuk afgeleverd waarbij hij effectief en met fantasie heeft gewerkt met de ruimte die er is en de mogelijkheden benutte die verhaallijn hem gaf. Er zat namelijk een heel goed en groot orkest op het toneel die veel ruimte inneemt en dan blijft er toch weinig ruimte over om te spelen. Door een repetitieruimte en in de tweede acte een concertopstelling te maken voor het concert heeft hij dat uitstekend opgelost en ontstaat er een mooie feestelijke voorstelling. 

Hollands glorie-44

Vandaag is er nog een tweede voorstelling waar nog beperkt kaarten voor beschikbaar zijn op de website van de Purmaryn of aan de kassa van het theater.

Klik hier voor de fotoreportage.

Meer musicalniews? Like ons op Facebook!!