Wat doe je als er een woedende en krijsende vrouw voor je neus staat en jou de huid vol scheldt? Hoe ga je daar mee om als je een man bent die rust en balans in zijn leven wil? Hoe krijg je die woedende vrouw dan in vredesnaam de deur weer uit? Zeker als die boze vrouw helemaal niet van plan is om te vertrekken en zelfs wil blijven slapen.

Dit is in een notendop het verhaal van de voorstelling “Niet voor de Poes” van Marije Konings en Mitch Blaauw, die wordt gespeeld in de Theaterstudio aan de Posjesweg in Amsterdam. Deze komische voorstelling is de eerste samenwerking tussen Marije en Mitch.

De twee levens van de hoofdpersonen, Lisa en Rens, zijn totaal verschillend. Hij werkt in een boekhandel en zij verdient haar geld met prostitutie en modellenwerk. Rens schrijft in zijn vrije tijd boeken die geen enkele uitgever wil verkopen. Als Lisa haar huis wordt uitgezet, door een melding van Rens vanwege haar activiteiten, slaat de vlam in de pan bij Lisa. Lisa weet wie de schuldige is, en zij gaat woedend naar hem toe en belt onder valse voorwendselen aan. Rens besluit Lisa te helpen en laat haar een nacht bij hem slapen. Langzaam maar zeker komen Lisa en Rens tot elkaar maar tegelijkertijd worden ze ook weer verder uit elkaar gedreven door de onderlinge spanningen. Hij probeert haar te verbeteren en zij zit daar zeker niet op te wachten. Rens heeft op zijn beurt moeite met de gevoelens die hij heeft voor Lisa en kan daar absoluut niet mee omgaan.

Niet voor de poes Marije en Mitch 48

Het verhaal is hilarisch. De vaart zit er vanaf het begin af aan in en gaat er niet meer uit. De tegenstellingen werken op de lachspieren. Steeds als je denkt dat ze elkaar gevonden hebben, staan Lisa en Rens ineens weer heel anders tegenover elkaar en vliegen de emoties over het toneel. De onderlinge strijd, waarbij ze tegelijkertijd ook van elkaar houden maar ook elkaar afstoten, zorgt ervoor dat je op het puntje van je stil blijft zitten.

Niet voor de poes Marije en Mitch 39

“Niet voor de Poes” is een hilarisch stuk met een uitstekend samenspel tussen Marije Konings en Mitch Blaauw, waarbij ze elkaar perfect aanvullen. Deze voorstelling speelt alleen vanmiddag nog in de Theaterstudio maar verdient absoluut een vervolg in het theater.

Voor de fotoreportage klikt u hier.