Na verschillend kinderentertainment, waaronder verschillende Sinterklaas shows, geschreven en geproduceerd te hebben zet Plzier Entertainment nu de eerste stappen in de wereld van de amateurmusical. Gisteravond was de perspresentatie voor de eerste musicalproductie: Disneys High School Musical in theater De Vorstin in Hilversum. Een enthousiaste groep jongeren toonde vol energie scenes uit de productie die ze over een maand in dezelfde zaal zullen opvoeren. De 24-koppige cast komt uit de wijde omgeving rond Hilversum en heeft er duidelijk zin in. Met nog een maand repeteren te gaan is het duidelijk dat iedereen hard aan het werk is om een sterke voorstelling neer te zetten.

Het verhaal

Wanneer Troy Bolton en Gabriella Montez tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze dat ze beiden een talent en passie voor zingen hebben. Maar er wordt van beiden hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam, waar hij aanvoerder van is, naar de overwinning leiden en Gabriella moet hetzelfde doen met haar scheikundeclub. Als hun vrienden erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een schoolmusical, breekt de hel los op East High!

Skaters willen klassieke muziek maken, nerds willen hip-hop dansen en de sporters lijken mee te willen doen met “Heel Holland Bakt”. De vrienden van Troy en Gabriella willen dan ook het liefst zo snel mogelijk een eind maken aan deze hype om ‘anders’ te zijn. Sharpay, de voorzitter van de toneelclub en broer Ryan zijn ook niet bepaald blij met deze hele situatie, omdat zij ineens moeten vechten om de hoofdrollen van de schoolmusical.

Zal het de vrienden lukken Troy en Gabriella uit elkaar te drijven en op vertrouwd terrein te blijven? Of zal de liefde en passie overwinnen?

Plzier Entertainment

Het productiebedrijf dat zo graag het plezier in theater maken centraal wil houden dat ze het in de naam verwerkt hebben is van Guido Dijkstra en Nick Homan. Nick Homan gaat naast regisseur als productieleider aan de slag terwijl Guido Dijkstra de muziek voor zijn rekening neemt naast de regie. Dit team wordt versterkt door Milou Margaroli die deze energieke voorstelling van mooie en strakke choreografieën zal voorzien. In de voorproefjes die getoond werden was al goed te zien dat er naar afwisselende en strakke choreo gestreefd wordt en dat alle tijd benut zal worden om de puntjes op de i te zetten. Zowel Guido als Milou waren vorig jaar te zien in de Hilversumse versie van The Wiz door Daphne Bruinenberg producties. Guido Dijkstra werd voor zijn rol als vogelverschrikker zelfs genomineerd voor een Amateur Musical Award.

Guido en Nick hebben de smaak te pakken met Plzier Entertainment en brengen High School Musical met een andere cast ook in Arnhem op de planken. Ook het volgende project staat al gepland, 13 en 14 september zijn er in Hilversum audities voor de musical Hairspray.

Speeldata:

High School Musical Hilversum: 13 oktober 2019 (2 voorstellingen)

High School Musical Arnhem: 6 juni 2020

Hairspray Hilversum: 28 juni 2020

Meer informatie: www.plzier.nl

Lisa Jansen